Sănătate

Chlorella te scapă de metalele grele din organism

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
chlorelladetoxifieremetale greleștiați că

În lumea de astăzi, întâlnim metale grele peste tot în jurul nostru. Acestea se pot găsi în alimente, medicamente, plombe dentare sau chiar becuri economice. Toată lumea știe că metalele grele, precum mercurul sau cadmiumul, sunt toxice pentru sănătate, însă puțini știu cum le pot elimina natural și eficient. În astfel de situații trebuie să intre în scenă chlorella. Această microalgă uimitoare leagă metalele grele din corp și ajută la eliminarea acestora în condiții de siguranță și în mod natural. Chiar dacă nu elimină 100% metalele grele din organism, rezultatele sunt uimitoare pentru un aliment.

Știați că?
Frecvent consumată în țările asiatice, chlorella conține 60% proteine, oferind aceeași cantitate de proteine precum ouăle.

Chlorella este o algă unicelulară de apă dulce, care este bogată în proteine, vitamine, minerale și alte substanțe benefice. Totodată, chlorella este bogată în clorofilă, ceea ce-i conferă o culoare verde și puternice proprietăți de detoxifiere. Studiile arată din ce în ce mai clar că algele chlorella ajută la protejarea organismului împotriva expunerii toxice la metale grele.

Chlorella ajută la prevenirea toxicității

Să luăm un caz special. Cadmiul este unul dintre metalele grele cele mai comune și răspândite, fiind considerat de către Centers for Disease Control and Prevention (CDC) pe locul al șaptelea din lista celor mai toxice 275 de substanțe. Majoritatea persoanelor sunt expuse la cadmiu prin hrană. Metalul se acumulează în organism de-a lungul timpului, provocând leziuni ale oaselor, ficatului și rinichilor. De asemenea, este legat de afecțiuni pulmonare, cancer, leziuni ale creierului și autism.
Un studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud și publicat în Journal of Medicinal Food în 2008 arată că algele chlorella ajută la prevenirea toxicității în cazurile în care expunerea nu poate fi evitată. Cercetătorii au împărțit 40 de șobolani în patru grupe: un grup de control, un grup expus la cadmiu și două grupuri expuse la cadmiu, dar cărora li s-a administrat chlorella (5% și 10%). După 8 săptămâni, toți șobolanii expuși la cadmiu au prezentat semne de afectare a ficatului. Cu toate acestea, șobolanii cărora li s-a administrat și chlorella au avut concentrații semnificativ mai mici de cadmiu, iar ficatul le-a fost afectat mai puțin întrucât a fost mai eficient în spălarea toxinelor.

Chlorella accelerează eliminarea naturală a metalelor grele

Un studiu de urmărire a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Ewha Womans din Coreea de Sud și publicat în Journal of Medicinal Food în anul 2009. Cercetătorii au constatat încă o dată că nivelul de cadmiu acumulat în sânge și țesuturi (rinichi, ficat, intestinul subțire) a fost semnificativ mai mic atunci când a fost administrată chlorella. De asemenea, nivelurile de cadmiu din urina și fecalele șobolanilor care au consumat chlorella au fost mai ridicate decât la cei care nu au consumat chlorella. Acest lucru arată faptul că aceste alge accelerează excreția cadmiului.
Prin urmare, atunci când ești expus la cadmiu și alte metale grele, chlorella este o sursă adecvată care contracarează toxicitatea și reduce daunele pentru țesuturi prin scăderea absorbției metalelor grele și stimularea eliminării naturale.

    Surse:

  • science.naturalnews.com
  • science.naturalnews.com
  • naturalnews.com
  • naturalnews.com
  • naturalnews.com
  • naturalnews.com
  • bigstory.ap.org
  • ajol.info
  • science.naturalnews.com
  • naturalnews.com
  • ncbi.nlm.nih.gov
Etichete articol:
chlorelladetoxifieremetale greleștiați că
Articolul anterior
Homeopatia, la egalitate cu medicina clasică în Elveția
Articolul următor
Ce se întâmplă dacă fumezi în timpul sarcinii?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: