Remedii naturale, Sănătate

7 plante care susțin creierul și ascut mintea

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
atențieconcentrarecreierGinkgo Bilobaginsengîmbunătățirea memorieiplante adaptogeneremedii din planterhodiolastres

Creierul nostru joacă un rol esențial în modul în care acționăm în viață – de la începutul fiecărei zile și pe tot parcursul acesteia până când adormim. Creierul are un rol important chiar și în modul în care dormim, astfel încât acest organ uimitor este un adevărat „lider“ pentru viața noastră. Descoperă în continuare 7 plante care te pot ajuta să-ți sporești productivitatea, să-ți îmbunătățești concentrarea și puterea mentală.

Centella asiatica (Gotu kola)

Originară din Asia de Sud-Est, această plantă este utilizată în mod obișnuit ca tonic pentru a echilibra funcțiile creierului în ansamblu. Este recunoscută pentru capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui și de a susține memoria. Centella asiatica este și un adaptogen, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să se adapteze mai bine situațiilor de stres. Și poți face acest lucru cu o claritate mentală deosebită.

Rozmarin

Această plantă minunată nu este doar o stea în bucătăria mediteraneană, ci poate oferi și un rapel eficient creierului, în special atunci când este utilizată sub formă de ulei esențial în aromaterapie. Inhalând mirosul de rozmarin, putem îndeplini mai ușor sarcinile ce presupun concentrare mentală. În plus, uleiul esențial de rozmarin te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria, pentru a învăța mult mai ușor lucruri noi.

Aswaghanda

Te simți suprasolicitat și compleșit adesea? Dacă răspunsul este afirmativ, aswaghanda poate fi planta potrivită pentru tine! Aceasta a fost utilizată în mod tradițional în medicina ayurvedică pentru a întineri și îmbunătăți funcția creierului. De fapt, multe studii recente sugerează că ar putea ajuta chiar celulele nervoase din hipocampus să se ramifice corect. Această plantă poate ajuta la tratarea epuizării nervoase și la prevenirea deteriorării celulelor creierului. Aswaghanda poate oferi avantajul suplimentar de a sprijini sistemul imunitar. La fel ca majoritatea plantelor pentru stimularea creierului, aswaghanda poate ajuta la obținerea clarității mentale, la prelucrarea eficientă a informațiilor și la îmbunătățirea performanței cognitive generale.

Rhodiola (Rhodiola rosea)

Această plantă antică a fost folosită de secole în cadrul terapiilor tradiționale naturale de vindecare. Rhodiola este considerată a fi deosebit de utilă în perioadele de stres și poate contribui atât la îmbunătățirea funcției cerebrale, cât și a performanței fizice. Mai mult decât atât, rhodiola te poate ajuta în modularea stării de spirit prin reducerea anxietății și depresiei. Aceasta poate fi de folos și în cazul oboselii mentale și a problemelor de memorie.

Ginkgo Biloba

Această plantă a fost utilizată timp de sute de ani în practicile antice curative pentru numeroasele sale beneficii la nivel cognitiv. Unele cercetări sugerează că ginkgo biloba poate ajuta la vindecarea și regenerarea celulelor din creier. Aceasta este o veste bună pentru cei care au astfel de probleme, mai ales pentru persoanele în vârstă. Studiile suplimentare arată că această plantă puternică poate îmbunătăți chiar memoria, atenția și inteligența. Atenție însă la proprietățile de subțiere a sângelui pe care le are această plantă, precum și la asocierile acesteia cu medicamentele.

Ginseng

Celebru pentru utilizarea sa în creșterea vitalității și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, ginsengul este, de asemenea, un adaptogen recunoscut, ceea ce înseamnă că îți poate ajuta corpul și creierul să facă față mai bine efectelor stresului. Mai mult decât atât, ginsengul poate proteja celulele creierului împotriva toxinelor și a beta-amiloizilor, prevenind astfel declinul cognitiv.

Brahmi (Bacopa Monnieri)

Brahmi acționează prin susținerea sistemului nervos și a funcției creierului. În mod special, această plantă ajută emisferele creierului să lucreze sinergic, iar acest lucru conduce la îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a capacității de învățare. Brahmi poate oferi, de asemenea, un beneficiu secundar de reducere a stresului, sprijinind glandele suprarenale, atenuând anxietatea, tratând insomnia și fiind de folos în sporirea capacității de adaptare emoțională.
Unele tratamente pe bază de plante pot interacționa cu medicamentele sau sunt contraindicate în anumite afecțiuni. De aceea, este recomandat să discuți cu medicul înainte de a utiliza terapiile pe bază de plante. Tu ce plante folosești pentru îmbunătățirea funcției cerebrale?

    Surse:

  • foodmatters.com/article/11-herbs-that-boost-your-brain-power
  • naturalsociety.com/6-herbs-boost-brain-power-genius/
  • globalhealingcenter.com/natural-health/foods-that-boost-your-brain-power/

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
atențieconcentrarecreierGinkgo Bilobaginsengîmbunătățirea memorieiplante adaptogeneremedii din planterhodiolastres
Articolul anterior
Superbeneficiile dulci ale mierii de albine
Articolul următor
Cât sunt de inteligente plantele și ce putem învăța de la ele?


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Remedii naturaleSănătate

Te-ar putea interesa și: