Detoxifiere și slăbire, Nutriție și dietă

Ce trebuie să faci întotdeauna într-o cură de detoxifiere?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
detoxifieredietăeliminare toxineprobioticeProbiotice și prebiotice

Când organismul tău nu beneficiază de o nutriție optimă, el trebuie să lucreze din greu pentru a menține sistemele sănătoase. Absolut totul, de la somn până la digestie și nivelul de energie, poate suferi din cauza grăsimilor, zahărului și alcoolului consumate în exces.
Dacă te simți obosit și fără chef de viață după pauza de vacanță, sigur ai nevoie de o detoxifiere! Elementul-cheie de care trebuie să ții cont în orice cură de detoxifiere este vindecarea intestinelor, care reprezintă centrul unei sănătăți bune, a unei imunități puternice și a unei vitalități de invidiat. Prin urmare, fiecare cură de detoxifiere ar trebui să pună accent pe refacerea și optimizarea sănătății intestinale. Iată în continuare ce trebuie să faci pentru a beneficia de o vindecare eficientă a intestinelor.

Folosește probiotice

Bacteriile intestinale prietenoase joacă un rol deosebit de important în sănătatea și funcționarea intestinelor. Aceste bacterii se ocupă de digerarea anumitor fibre care nu pot fi descompuse de enzimele digestive umane. În timp ce mesteci, bacteriile intestinale produc tot felul de compuși ce îți consolidează digestia și sistemul imunitar. Din păcate, mulți factori cum ar fi pesticidele, antibioticele și alte substanțe chimice din mediul nostru distrug flora intestinală. Un probiotic de calitate îți poate stimula bacteriile intestinale prietenoase și poate deveni un ajutor esențial în orice program de detoxifiere.

Încearcă alimente fermentate

Oferind beneficii similare cu cele ale suplimentelor probiotice, alimentele fermentate sunt un sprijin important pentru sănătatea intestinelor. Aceste alimente trec printr-un proces de lacto-fermentație, prin care bacteriile prietenoase transformă carbohidrații din alimente în acid lactic, enzime, vitamine, acizi grași și tulpini probiotice sănătoase – toate acestea sprijinind detoxifierea și funcțiile intestinale. De asemenea, fermentarea face alimentele mai ușor de digerat și le păstrează calitatea nutrițională. Prin urmare, o detoxifiere eficientă ar trebui să cuprindă neapărat alimente precum kefir sau varză murată.

Consumă alimente cu proprietăți antiinflamatorii

Când te gândești la inflamație, îți vin în minte trosniturile articulare și durerile artritice. În timp ce durerile musculo-scheletice pot fi cu siguranță determinate de inflamație, în contextul unei detoxifieri trebuie să avem o altă viziune asupra inflamației. Produsele procesate și cele care conțin zahăr, combinate cu substanțele chimice din mediu, întrețin inflamația în întregul organism (nu doar la nivelul articulațiilor). Ca urmare a metabolizării și încercării de eliminare a acestor produse și substanțe, corpul nostru produce markeri inflamatori care circulă în organism și favorizează apariția bolilor. Vestea bună este că detoxifierea poate reduce această inflamație. Din fericire, Mama-Natură ne-a oferit o serie de alimente antiinflamatorii, pe care le putem include într-o cură de detoxifiere: turmericul, uleiul de pește sau uleiul de in, ghimbirul, uleiul de măsline și legumele crucifere.

Bucură-te de beneficiile L-glutaminei

Dacă dorești să urmezi o cură de detoxifiere, să-ți vindeci intestinele și să reduci inflamația, un supliment de glutamină poate face minuni. Dezvoltate în primă fază pentru a sprijini refacerea musculară a sportivilor, beneficiile suplimentelor cu glutamină se extind dincolo de efectele proteinelor de recuperare. L-glutamina are un rol important în intestine, unde ajută la vindecarea și formarea celulelor intestinale sănătoase. Aceste îmbunătățiri ale sănătății intestinale pot aduce beneficii în unele probleme de sănătate, cum ar fi sindromul intestinului permeabil, ulcerul sau sindromul colonului iritabil. Un supliment eficient de L-glutamină poate îmbunătăți, de asemenea, metabolismul și poate ajuta la detoxifiere. Sursele vegetale de L-glutamină includ varza roșie, spanacul, pătrunjelul, fasolea și spirulina, iar sursele animale cuprind carnea de pește gras sălbatic, curcan, vită și supa de oase.

Ai încredere în gelatină

Acest ingredient poate părea puțin ciudat pentru a fi inclus într-o cură de detoxifiere, ținând cont de faptul că majoritatea persoanelor elimină în această cură produsele de origine animală. Totuși, de ce ar fi gelatina necesară? Extrem de bogată în colagen, gelatina este esențială pentru țesuturi conjunctive sănătoase, piele frumoasă și articulații mobile, iar principalul aminoacid din gelatină, glicina, oferă importante beneficii antiinflamatorii. Mulți experți consideră că dietele noastre tradiționale erau bogate în gelatină, iar strămoșii noștri vânători- culegători nu-și permiteau luxul să arunce nimic de la un aminal, ci îl utilizau în întregime. Acest lucru însemna că toată suita de minerale, aminoacizi, țesut conjunctiv (și gelatină) era asigurată. Ca parte a unui program de detoxifiere, un supliment de gelatină de înaltă calitate poate stimula vindecarea intestinală, poate ajuta la metabolizarea nutrienților și poate reduce inflamația. Atenție totuși la sursa și la calitatea gelatinei!

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
detoxifieredietăeliminare toxineprobioticeProbiotice și prebiotice
Articolul anterior
Pro și contra Dieta Dukan
Articolul următor
Vrei să slăbești? Nu te înfometa!


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Detoxifiere și slăbireNutriție și dietă

Te-ar putea interesa și: