Nutriție și dietă

Probioticele ne ajută să scăpăm de pofta de dulciuri

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 6 minute
Vezi toate articolele despre:
floră intestinalămicrobiompofte alimentareprobiotice

Stefani Ruper este autoarea bestsellerului „E natural să fii Sexy”, un manifest Paleo dedicat sănătății femeilor, prin care susține că nutriția corectă este tot ce îți trebuie pentru a radia de sănătate și a-ți menține sex-appeal-ul pe tot parcursul vieții, crescându-ți astfel și încrederea în tine. Ea este vocea din spatele blogului „Paleo pentru femei” şi a podcast-urilor din aceeași arie de interes. Este nelipsită de pe principalele site-uri de socializare Facebook, Twitter, Pinterest și Instagram. Stefani este absolventă a Dartmouth College şi a Universității din Boston și susține în prezent un doctorat în filozofie la Universitatea Oxford din Anglia.

Am fost bolnavă, grasă, infertilă, asexuată, am ajuns să mă urăsc, am experimentat nefericirea în adâncul ei şi am devenit rea. Am fost supraponderală și am avut dureri teribile. Totul era sfâşietor pentru mine, atât fizic, cât și mental”, mărturisește pe blogul ei Stefani Ruper.

După boală și nefericire, a experimentat și disperarea celor care se cred fără speranță. I-au trebuit ani de experimente şi muncă grea cu ea însăși pentru a reuși să afle ce era greşit în stilul ei de viață, dar a găsit cele mai bune soluții pentru a-și recăpăta sănătatea fizică și mentală și, odată cu ele, încrederea în sine și fericirea.

Acum împărtășește tuturor femeilor care doresc să își schimbe viața în bine secretele călătoriei sale către o viață sănătoasă și fericită.

Stefani Ruper a găsit o metodă nouă de a pune în aplicare metoda Paleo pentru slăbit. Ce este dieta Paleo? Este un plan alimentar care, în linii mari, propune revenirea la stilul de nutriție din perioada Paleoliticului, când omul trăia în peșteri și avea o dietă alimentară bazată pe alimente de origine animală şi plante naturale. Dieta Paleo se bazează pe alimente precum: peşte, ouă, pui, curcan, rață, fructe de orice fel, proaspete sau în coajă lemnoasă, semințe şi legume crescute în mod natural, fără îngrăşăminte şi alți aditivi care le pot modifica structura.

Dieta Paleo a fost greșit înțeleasă și aplicată multor femei

Stefani a descoperit că modul în care dieta Paleo era aplicată de multe femei – și chiar de unii dintre bloggerii care vorbeau despre ea – era greșit, aceasta fiind și explicația pentru rezultate nesatisfăcătoare obținute în acele cazuri. Ea a făcut tot posibilul să afle unde apăreau greșelile în abordare și să le corecteze, experimentând, chiar cu prețul propriei sale sănătăți. Anii de sacrificiu au dat roade, Stefani Ruper a dezvoltat o ramură a mișcării Paleo care promovează iubirea de sine ca o modalitate de a fi sănătos și fericit. A scris o carte despre noua ramură Paleo, „E natural să fii Sexy”, care a devenit repede un bestseller. Aici și pe blogul ei se găsesc cele mai bune ponturi bazate pe această înțelepciune care este inspirativă pentru marea călătorie spre o mai mare acceptare și iubire de sine.

De curând am devenit un pic obsedată de cercetările legate de colon. E o poveste lungă”, mărturisește Stefani pe blogul său. „Am început să am niște migrene foarte urâte în această iarnă, după o dietă săracă în potasiu pe care am ținut-o pentru problemele mele electrolitice. Scăderea de potasiu în organism se asociază cu migrenele. Nu a ajutat nici faptul că mi-am vizitat fratele, căruia îi place să gătească cu MSG (monosodium glutamat). Pentru migrene, am luat aspirină, care este un antiinflamator. A funcționat, așa că am început să iau aspirină pentru durerile de cap în mod regulat, și asta a ajutat de asemenea. Cu toate acestea, este știut faptul că antiinflamatoarele fac rău florei intestinale. Pielea mea a început să se scorojească un pic. Acest lucru nu ar fi putut fi cauzat de nimic (m-am gândit: pierdere în greutate, fibre în dieta mea, a crescut nivelul de progesteron, somn neodihnitor, prosoape murdare … cu pielea este complicat!). Dar m-am gândit „poate că aspirina îmi distruge flora intestinală”.

Așa că Stefani a căutat postările legate de alimente integrale și a descoperit produsele Kombucha. A băut câteva borcane pe săptămână și pielea ei arăta extraordinar. În plus a observat o îmbunătățire remarcabilă: pofta de mâncare i-a scăzut simțitor, nu-i mai era foame între mese, nevoia de dulciuri aproape a dispărut! A mers pe jos mai mult ca de obicei și nici măcar nu se mai gândea la mâncare. Așa a descoperit că există o legătură între faptul că se eliberase de sâcâitoarele pofte alimentare și renumitele bacterii bifidus din Kombucha.

Cum funcționează flora ta intestinală

Flora intestinală – formată din bacteriile care trăiesc în colon și depășesc câteva trilioane – este responsabilă pentru o mulțime de funcții ale organismului. Joacă un rol important în confortul digestiv, în constipație sau diaree, în sănătatea sistemului imunitar, în depresie și anxietate, în rezistența la insulină, obezitate, inflamații. Este inimaginabil pentru cât de multe boli neinfecțioase sunt responsabile aceste creaturi minuscule din colonul nostru! Flora intestinală este incredibil de importantă – poate că este cel mai important aspect al corpului tău! – în lupta cu bolile.

De ce sunt aceste microorganisme intestinale atât de importante? Trebuie să te gândești la intestin ca la unica barieră între interiorul tău și mediul înconjurător. Flora bună din colon procesează nutrienții și te apără de toxine. Când populația bacteriană bună din floră este în scădere (așa cum s-a întâmplat din cauza consumului de aspirină zilnic) sau atunci când bacteriile rele se infiltrează în colon și le depășesc numeric pe cele bune, apar problemele de sănătate.

Cum funcționează: flora intestinală și teoria poftei nr. 1

O teorie pentru modul în care influențează flora intestinală – și se pare că există dovezi rezonabile pentru acest lucru – starea dumneavoastră de sănătate depinde în mare măsură de continua hrănire a propriilor populații bacteriene specifice. Bacteriile intestinale iubitoare de morcov, de exemplu (dacă am reduce totul la o teorie simplistă), îți provoacă pofta ta de morcov. Așa că anumite bacterii din anumite alimente odată ajunse în flora intestinală te pot face să tânjești în continuare după aceste alimente în mod special. Așadar, este foarte bine dacă mănânci o mulțime de alimente naturale, sănătoase, dar este mai puțin bine dacă mănânci o mulțime de alimente procesate. Cu cât mai multe alimente procesate mănânci, cu atât se vor înmulți bacterii rele din colonul tău. Acestea la rândul lor vor crește pofta ta, iar tu vei aștepta, cu nerăbdare chiar, tot mai mult din același aliment rău.

Dacă ești dependent de droguri alimentare precum zahărul procesat, poate fi foarte greu să îți schimbi dieta, dar este sigur că trebuie să incluzi în ea alimente bune naturale, sănătoase cum ar fi: fructe, legume, produse de origine animală și fermentate care te pot ajuta să nu mai tânjești mai multe și mai mult.

Cum funcționează: flora intestinală și teoria poftei nr. 2

A doua teorie, complementară primei, este faptul că bacteriile intestinale bune precum bifidobacteriile determină organismul să producă hormoni de sațietate. Așa se explică de ce probioticele ajută în lupta cu obezitatea. Acest lucru se întâmplă prin modularea biochimică a metabolismului lipidic. În plus, apar creșterea sațietății și o scădere a aportului alimentar în mod spontan. Cu cât avem mai multe bifidobacterii și altele de acest tip din flora intestinală bună, cu atât ele vor crea ca răspuns la o masă mai mulți hormoni de sațietate. Un supliment de probiotice bun poate ajuta în acest sens, dacă nu poți întotdeauna include în dietă alimente crude, fermentate.

Morala poveștii

Există o mulțime de diferite componente fizice și psihologice ale poftelor alimentare. Un lucru este cert: trebuie să mănânci mai multe alimente. Unele femei afirmă că doresc să reducă poftele alimentare, dar mănâncă doar 1.200 de calorii pe zi. Deci, fiți sigure că atunci când ți-e foame tot timpul, de fapt mănânci, probabil, cel puțin 1.800 de calorii pe zi (deși acest lucru variază foarte mult). Așadar, în primul rând, trebuie să vă hrăniți! Înfometarea nu este soluția.

În al doilea rând, problemele emoționale ar trebui să fie tratate. Este mâncarea obsesia ta? Dependență? Plictiseală? Felul tău de a sărbători? Sau mănânci pentru că îți petreci atât de mult timp străduindu-te din răsputeri să nu mănânci încât vei ajunge la supraalimentare în cele din urmă? Aspectele psihologice legate de alimente sunt, de asemenea, de o importanță majoră.

În al treilea rând, trebuie luate în considerare abordările fiziologice. Uneori, problema nu poate fi rezolvată psihologic pentru că există o problemă fiziologică care stă la baza acestei dependențe de mâncare. Terapia cu aminoacizi – creșterea nivelului de serotonină și dopamină prin consumul de precursori 5HTP și tirozină – poate ajuta la reglarea apetitului, dacă nivelurile de serotonină și dopamină sunt mici.

Bacteriile intestinale pot ajuta, de asemenea, după cum am văzut. Acestea pot stimula, de asemenea, nivelul serotoninei! Consumă alimente fermentate, cum ar fi Kombucha, varză murată, Kimchi, natto, iaurt cu verdețuri sau kefir. În cazul în care acestea nu sunt disponibile pentru tine, ia în considerare un supliment de probiotice, care conține cel puțin Bifidobacterii, precum și alte probiotice.

Vă puteți înmulți populația de bacterii bune din flora intestinală nu numai prin consumul de alimente fermentate care conțin probiotice , ci și prin consumul altor alimente care conțin prebiotice, care nu sunt altceva decât hrana bacteriilor bune. „Florei tale intestinale îi place să mănânce fructe și legume fibroase, în special cele care conțin inulină. Acestea sunt: verdețurile, sucul de fructe de vară, ceapă, usturoi, praz … Kombucha într-adevăr m-a ajutat. Nu pot spune dacă te va ajuta și pe tine. Cu adevărat, nu pot! Cu toții avem corpuri diferite și avem propriile noastre cure unice. Dar îmi place cât de mult s-a stabilizat nivelul zahărului din sângele meu și cât de echilibrate sunt mesele mele. Nu mai simt atât de mult că trebuie să mănânc un dulce la fiecare masă. Îmi place echilibrul meu intestinal foarte, foarte mult. Din aceste motive și încă multe altele„, spune Stefani Ruper.

Sursa:

  • paleoforwomen.com/how-probiotics-put-an-end-to-my-sugar-cravings/

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
floră intestinalămicrobiompofte alimentareprobiotice
Articolul anterior
Autofagia – Secretul tinereții și al prevenirii bolilor
Articolul următor
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre grăsimi


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție și dietă

Te-ar putea interesa și: