Sănătate

Beneficiile nebănuite ale vitaminei D

Autor:
5 comentarii
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:

Ştiai că în 15 minute de expunere la soare organismul reuşeşte să producă vitamina D?

Este esențială pentru fixarea calciului și prevenirea osteoporozei și a fracturilor, dar beneficiile menţinerii unui nivel ridicat de vitamina D se răsfrâng şi asupra sistemului imunitar sau cardiovascular, ba chiar şi asupra siluetei!

Universitatea din Minnesota s-a descoperit că nivelul de vitamina D poate influența dramatic rezultatul curelor de slăbire. De asemenea, un nivel ridicat de vitamina D s-a asociat unei mai mari reduceri a stratului de grăsime abdominală. Chiar și la adolescenți s-a constatat că un nivel ridicat de vitamina D contribuie la menținerea unei greutăți normale. Adolescenții cu un nivel scăzut de vitamina D au avut un indice de masă corporală ridicat și grăsime abdominală.

Bine de știut!
La orice vârstă, grăsimea abdominală este un factor de risc major pentru multe boli cardiovasculare, care pot avea complicații severe.

 • Protecție cardiovasculară. Mai mule studii au descoperit că mai multă vitamina D în sânge înseamnă și un risc mai mic de hipertensiune și afecțiuni cardiovasculare potențial letale. Un studiu de la Universitatea din Copenhaga a asociat chiar un nivel scăzut de vitamina D cu un risc aproape dublu de atac de cord și ischemie.
 • Protecție împotriva problemelor respiratorii. Un studiu amplu din S.U.A. (2009) a arătat că cu cât mai scăzut este nivelul de vitamina D, cu atât mai mare este riscul de afecțiuni respiratorii infecțioase, inclusiv în rândul persoanelor care au astm. Deloc întâmplător, aceste afecțiuni sunt mai frecvente în sezonul rece, când expunerea la soare este mult mai mică.
 • Protecție genetică. Un studiu de la Bostron University School of Medicine a arătat că un nivel sporit de vitamina D la persoanele sănătoase influențează benefic anumite gene implicate în declanşarea mai multor afecțiuni printre care cancerul, bolile autoimune și cele cardiovasculare.
 • Protecție împotriva radiațiilor. În 2008 s-a descoperit că vitamina D are un rol protector substanțial împotriva unor tipuri de radiații de nivel mediu precum și a efectelor secundare nocive ale acestora.
 • Protecție împotriva artritei reumatoide. Femeile cu un nivel mai ridicat de vitamina D au un risc cu 30% mai scăzut de a dezvolta artrită reumatoidă, o afecțiune articulară dureroasă care afectează în general femeile între 40-60 de ani.

Sintetizarea vitaminei D este doar unul dintre beneficiile expunerii la soare. Bucură-te de vară!

Etichete articol:
Articolul anterior
Soarele – prieten sau duşman?
Articolul următor
Efectele negative ale deshidratării

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

5 comentarii. Leave new

 • Detoxifierea in acest an , eu am facut-o cu un produs de ultima generatie in domeniu. ColonHelp Detox Forte. Am ales acest produs deoarece cunosc toata gama de produs Help si sunt multumita de ea.
  Colonhelp Detox Forte este un produs deosebit cu gust placut. In urma curei cu acest produs am simtit efectele detoxifierii.

 • Alexandru Catalin
  2 octombrie 2013 15:19

  Anual fac cura de detoxifiere cu produse diferite. Anul acesta am facut cura de ColonHelp. Sunt foarte multumit de acest produs deoarece pe langa faptul ca a contribuit la reglerea scaunului, m-a ajutat vizibil in scaderea in greutate. Nu am facut un efort deosebit ,nu am tinut o dieta stricta. Am administrat produsul inaintea fiecarei mese. Sunt multumit si hotarat sa repet cura si la anul viitor.

 • Categoric informatiile acestui articol sunt interesante,educative si inportante. Numai ca, nu imtodeauna putem sta la soare. Eu sunt hipertensiva si cardiaca . Este contra indicata expunerea la soare.

 • Articolul este interesant. Acum inteleg mai bine rolul Vitaminei D in organism si mai ales la varsta a2a cand ne paste osteoporoza. Neaparat suplimentand alimentatia cu un preparat ce contine calciu trebuie administrata si vitamina D.

 • Daca nu ne expunem la soare e bine sa suplimentam dieta cu vitamina D din farmacie?
  Ce se intampla cu cei din tarile nordice? Ei nu stau la plaja!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: