Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cancerul de sân: de la simptome la radioterapie

Autor:

În UE, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit în cazul femeilor. Modul silențios în care evoluează ne trimite uneori prea târziu la cabinetul medicului. Este și motivul pentru care sunt recomandate investigații periodice pentru evaluarea stării de sănătate a sânului. Mai multe despre cancerul de sân aflăm de la Dr. Gabriel Rîcu, medic primar radioterapie.

Vezi toate articolele despre:
cancercancer de sânradioterapietratament cancer

Ceea ce este important să ținem minte este că bolile canceroase nu mai sunt de mult o condamnare la moarte, mai ales dacă sunt depistate din timp. Despre cancerul de sân și despre modul în care ne putem câștiga sănătatea după o astfel de luptă vorbim cu Simona Dragomir și Dr. Gabriel Rîcu, medic primar radioterapie. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune cu un simplu click pe materialul video de mai sus.

Important de reținut!

  • Cancerul la sân nu este o condamnare la moarte dacă este depistat din timp și dacă investigațiile cu scop preventiv sunt făcute periodic.
  • Există semne pe care corpul nostru le dă și care ar putea să ne trimită cu gândul că am putea avea o afecțiune canceroasă a sânului: îngroșarea unei anumite porțiuni a sânului, textură, formă sau aspect diferit al sânului, mamelon inversat, diverse exfolieri ale unor zone ale sânului, corodarea pielii.
  • Chiar dacă aceste simptome apar la scurt timp după efectuarea unei mamografii sau ecografii, este important să vă adresați de urgență medicului.
  • Cancerul de sân apare și în urma unei predispoziții genetice, însă nu neapărat. În cazul în care există cazuri în familie, medicul poate sugera testări periodice la intervale mai scurte de timp.
  • Printre cauzele apariției cancerului de sân, dincolo de vârstă, sexul feminin, ereditatea și expunerea la radiații, există și cauze la care ne așteptăm mai puțin. De exemplu: menopauza, prima menstruație la o vârstă foarte mică, medicamentele de substituție hormonală, radiațiile, nașterea primului copil după vârsta de 30 de ani, lipsa gravidității.

Mai multe despre modalitățile de tratament și despre modul în care prevenim această boală puteți afla din materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
cancercancer de sânradioterapietratament cancer
Articolul anterior
Tulburări psiho-emoționale și articulare accentuate de vreme
Articolul următor
Remedii naturale pentru sinuzita și rinita cronică
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo