- Aproximativ 50.000 de celule din corpul tău au murit şi au fost înlocuite chiar în timp ce citeşti acest articol.
- În corpul fiecăruia dintre noi trăiesc bacterii a căror greutate însumată ar atinge 2 kilograme.
- Doar în cavitatea bucală, un om are până la 40.000 bacterii.
- Fiecare centimetru pătrat de piele conține cel puțin 32 de milioane de bacterii. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt inofensive.
- Chiar dacă nu este la fel de sensibil precum cel al unui câine, nasul uman poate percepe până la 50.000 de mirosuri diferite.
- Un plămân uman conține peste 300.000 de milioane de vase capilare. Dacă acestea ar fi puse cap la cap, s-ar întinde pe o distanță de 2.400 de kilometri.
- Oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de mărimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone – de patru ori mai mult decât poate suporta betonul.
- Un om consumă, în medie, 50 de tone de mâncare şi bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vieții.
- În timpul unei vieți, un om poate produce până la 24.000 de litri de salivă, suficient cât pentru a umple două piscine olimpice.
- Un om poate rezista până la 40 de zile fără mâncare, 6 zile fără apă şi 6 minute fără aer. În mod normal, el nu poate rezista fără să doarmă mai mult de 11 zile.
- Fiecare om îşi îndoaie degetele de 25 de milioane de ori într-o viață.
- Testiculele unui bărbat produc 10 milioane de spermatozoizi în fiecare zi – suficient pentru ca acesta să poată repopula planeta în doar şase luni.
Ce nu știai despre corpul tău?
Autor:
Etichete articol:
Te-ar putea interesa și:
Cum îți alegi produsele pentru imunitate?
Înainte de a dezbate pe larg problemele ridicate mai sus, nu putem trece peste faptul că, înainte de orice beneficiu…
Laureații Premiul Nobel în Medicină (III)
2009: Premiul Nobel pentru descoperirea modului în care telomerii și telomeraza protejează cromozomii Premiul a fost acordat în comun lui…
Patologia tiroidiană, cea mai frecventă afecțiune endocrină
În această ediție a Jurnalului de Sănătate, Costin Sforaru ne aduce cele mai proaspete informații din domeniul sănătății. Orteză inteligentă…
Complicațiile oculare ale diabetului – VIDEO
Invitatul Luanei la Hello Sănătate TV, dr. Ciprian Maftei, medic specialist oftalmologie, ne explică mai multe despre diabet, de la…
Tulburările circulației venoase sau sindromul picioarelor grele
Care sunt simptomele sindromului picioarelor grele? Cum recunoaștem această tulburare a circulației venoase numită sindrom al picioarelor grele? Câteva simptome…