Sănătate

Este marijuana medicinală capabilă să vindece boli grave, precum boala Crohn?

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:

Conform unui studiu recent, boala Crohn, una dintre bolile inflamatorii intestinale, a avut o remisie completă la aproape jumătate dintre subiecții care au fost tratați cu marijuana medicinală în mod regulat. Cercetarea publicată în revista Clinical Gastroenterology and Hepatology a examinat efectele consumului constant de marijuana, pentru o perioadă determinată de timp, asupra cazurilor severe de pacienți cu boala Crohn. Rezultatele studiului au arătat că proprietățile antiinflamatorii ale tratamentului folosit au fost responsabile pentru calmarea simptomelor mai multor pacienți și chiar remisia totală a afecțiunii unora.

Boala Crohn: cauze, simptome, tratamente

Statisticile arată că boala Crohn afectează între 400.000 și 600.000 de persoane numai în America de Nord, cu toate că mulți nu primesc diagnosticul corect decât foarte târziu, pentru că pur și simplu simptomele nu sunt concludente. De multe ori caracterizată greșit drept o afecțiune autoimună, boala Crohn este de fapt o stare de deficit imun. Rezultând dintr-o serie de factori genetici, de mediu și imunologici, boala provoacă o tulburare inflamatorie cronică, ce atacă tractul gastrointestinal al persoanei afectate, luptând cu propriile antigene ale organismului. Simptomele acestei boli pot varia de la dureri abdominale ușoare, până la cazuri mai severe de diaree cu sânge, greață, vărsături, scădere în greutate și febră.
Nu se cunoaște încă un tratament pentru boala Crohn, ci doar anumite metode care au ca scop păstrarea bolii în remisie. Modificările dietetice simple sunt suficiente pentru anumite persoane, în timp ce pentru altele sunt necesare intervenții chirurgicale invazive.

Studiul și concluziile sale

Oamenii de știință de la Meir Medical Center din Israel și-au propus să examineze efectele plantei Cannabis sativa asupra pacienților cu boala Crohn severă, bazându-se pe efectele sale antiinflamatorii, care stau la baza tratării altor boli, precum artrita și scleroza multiplă. Planta de marijuana Cannabis sativa a fost raportată ca producând efecte benefice pentru pacienții cu boli inflamatorii intestinale, dar acest lucru nu fusese investigat în studii clinice controlate.
Studiul de față a inclus 21 de persoane cu afecțiuni severe cauzate de boala Crohn. Dintre acestea, 11 au consumat marijuana timp de 8 săptămâni, iar 10 au constituit grupul placebo. Rezultatele au arătat că 5 dintre cele 11 persoane au constatat o remisie totală a bolii Crohn. Acestea au raportat creșterea poftei de mâncare și îmbunătățirea somnului. Mai mult decât atât, un răspuns clinic pozitiv a fost constatat la 10 dintre cei 11 subiecți, fără efecte secundare.
Cercetătorii au ezitat să considere, totuși, studiul un succes total, susținând că punctul final principal al cercetării (inducerea remisiei) nu a fost atins, în ciuda celor 5 persoane care au raportat aceste efecte. Cu toate acestea, s-a constatat că rezultatele merită o atenție suplimentară în noi studii.

    Sursa:

  • medicaldaily.com/medical-marijuana-achieves-complete-remission-crohns-disease-drug-improves-appetite-and-sleep-247783
Etichete articol:
Articolul anterior
Suferi de ficat gras? Află cum se poate regenera țesutul hepatic!
Articolul următor
Tratament revoluționar cu celule stem pentru AVC

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: