Sănătate

Probioticele în terapia durerii cronice

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:

Efect antiinflamator demonstrat asupra tractului digestiv, dar și asupra unor inflamații localizate în alte țesuturi… Stimularea detoxifierii intestinale – micotoxine, fungi, paraziți, toxine din mediu și metabolice, care pot fi cauza întreținerii unor dureri cronice (migrene, dureri articulare etc.)… Efecte antiinflamatoare și analgezice prin intermediul anumitor neurotransmițători și al sistemului nervos enteric (așa-numitul ”creier din stomac”).

Toate acestea sunt efecte demonstrate ale activității microflorei benefice care populează intestinul nostru. Deloc surprinzător, având în vedere reacțiile complexe pe care le generează activitatea acestor bacterii și impactul lor asupra organismului.

Durerile de zi cu zi – o problemă foarte răspândită

Foarte multe persoane suferă frecvent de dureri cronice sau periodice – migrene, dureri articulare, dureri de dinți, de spate, dureri asociate tulburărilor intestinale sau menstruației etc. Antiinflamatoarele și analgezicele sunt cele mai utilizate medicamente eliberate cu sau fără rețetă, consumul nejustificat și exagerat fiind din păcate un fenomen foarte răspândit și nociv. Inflamațiile cronice se asociază și întrețin multe astfel de dureri, ceea ce generează un disconfort de multe ori major. Din acest motiv, multe studii au căutat metode mai puțin agresive, naturale și totodată eficiente pentru controlul inflamațiilor și al durerilor cronice, pentru a ajuta pacienții să reducă consumul de medicamente în acest scop.

Având în vedere cercetările care indică colonizarea probiotică intestinală drept un ajutor real în managementul durerilor cronice, cura cu ColonHelp Probiotic Forte se poate dovedi eficientă și pentru controlul stărilor inflamatorii și algice (dureri). ColonHelp Probiotic Forte are o formulă 100% naturală, neagresivă, care îmbină ingrediente (fibre, culturi probiotice, plante, argilă) ce favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice în detrimentul celor patogene. Microflora bacteriană este afectată nu doar în diferite patologii gastrointestinale, ci și în urma unei alimentații dezechilibrate și a consumului cronic al unor medicamente, printre care antibioticele și antiinflamatoarele.

Bacteriile intestinale benefice produc substanțe antiinflamatoare

Probioticele sunt una dintre cele mai eficiente terapii cu efect antiinflamator și analgezic – și, foarte important, cu rezultate pe termen mediu și lung. Conform unui studiu canadian (Nutrition in Clinical Practice, 2009), unele culturi probiotice au capacitatea de a activa anumiți neuroreceptori din sistemul nervos enteric, localizat în intestine, ceea ce are efecte analgezice. Alte studii au indicat că persoanele la care nivelul și activitatea bacteriilor benefice este optimă au în sânge mai multe substanțe naturale cu rol antiinflamator. Mai mult, Lactobacillus acidophilus și unele culturi de bifidobacterii au uimit cercetătorii care au descoperit că aceste probiotice au efecte analgezice comparabile cu morfina, în durerile provocate de anumite patologii gastrointestinale (conform Prof. Desreumaux de la Lille University).

De asemenea, cercetările efectuate de Baylor College of Medicine și Texas Children’s Hospital au arătat recent că unele culturi de bifidobacterii din intestin secretă cantități semnificative de acid gamma-aminobutiric (GABA), un neurotransmițător implicat în diminuarea percepției durerii de către sistemul nervos central și cel enteric și care are și rol antiinflamator (American Society for Microbiology, 2012).

Lactobacillus acidophilus și Bifidobacterium bifidum sunt două dintre cele cinci tipuri de probiotice microîncapsulate din compoziția ColonHelp Probiotic Forte (alături de L.rhamnosus, L.casei și L.bulgaricus). Despre motivele pentru care asocierea de probiotice cu prebiotice (fibrele din acest produs) este foarte benefică pentru organism poți citi mai multe informații pe acest site.

De sănătatea colonului depinde sănătatea întregului organism

Specialiștii avertizează de multă vreme că constipația și alte probleme asociate colonului (inflamația mucoasei, stagnarea materiilor fecale, colonul toxic, tulburările inflamatorii ale colonului) afectează întregul organism. Dr Mark Hyman, celebrul promotor al medicinei funcționale (care integrează bune practici din medicina alopată și diferite terapii holiste), susține că ”un intestin sănătos nu înseamnă doar că nu suferi de balonări sau arsuri la stomac, ci este de o importanță deosebită pentru sănătatea întregului organism deoarece intestinele sunt conectate cu tot ce se întâmplă în organism”.

Cum te ajută ColonHelp Probiotic Forte?

O dietă bogată în fibre alimentare, alimente de origine vegetală, antioxidanți și probiotice este indispensabilă unui colon sănătos, iar ColonHelp Probiotic Forte merită atenția ta în acest scop. Despre ingredientele active și efectele acestui nou produs premium poți afla informații bine documentate pe site-ul nostru. Interesul foarte mare pentru probiotice în rândul cercetătorilor și al publicului larg nu ține de o modă trecătoare în domeniul suplimentelor alimentare, ci se bazează pe numeroase studii care au identificat beneficii reale ale unei cure cu probiotice. Pe lângă reglarea tranzitului și a digestiei, ameliorarea sau chiar vindecarea a numeroase tulburări digestive, stimularea sistemului imunitar local și general, cura cu ColonHelp Probiotic Forte poate fi un adjuvant sigur și util și pentru persoanele care suferă de diferite tipuri de dureri cronice. Te invităm să afli mai multe informații despre mecanismele prin care probioticele contribuie la managementul eficient al inflamațiilor și durerilor cronice și să ne contactezi pentru consiliere personalizată în cadrul curei cu acest produs.

Etichete articol:
Articolul anterior
Flora digestivă se modifică odată cu vârsta
Articolul următor
Vara – anotimpul dietelor

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: