Remedii naturale, Sănătate

Redu inflamația articulațiilor în 3 pași

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
articulațiidureri articulareghimbiromega 3Remedii naturaleturmeric

Fie că suferi chiar tu de dureri articulare sau cunoști pe cineva care are o astfel de problemă, trebuie să știi că numitorul comun în cazul artritelor este inflamația. În continuare, dr. Mao Shing Ni, co-fondator al Yo San University și Tao Wellness, centru de nutriție, medicină chineză și acupunctură din Santa Monica, îți oferă câteva sfaturi care să te ajute la atenuarea durerii, pentru a te putea bucura cu adevărat de viață.

1. Consumă acizi grași!

1. Consumă acizi grași!
Deoarece organismul nostru nu poate produce acizi grași omega 3, este nevoie să obținem aceste substanțe nutritive esențiale din surse alimentare, sub forma de DHA și EPA, ce se găsesc în peștele gras, nuci, semințe de in și cânepă. În plus față de reducerea riscului de boli cardiovasculare și circulatorii, acești acizi grași au proprietăți antiinflamatorii, care pot fi de ajutor în ameliorarea durerii artritice.

2. Îmblânzește durerea cu turmeric!

Turmericul este de multă vreme sub lumina reflectoarelor datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Cu origine în Asia de Sud tropicală, această plantă a fost utilizată de către indienii antici pentru proprietățile sale vindecătoare. Este un ingredient comun în pudra de curry și muștar galben. Componenta activă a turmericului este curcumina, compus cunoscut pentru interferența cu substanțele chimice care pot produce inflamare. Multiple studii clinice au asociat curcumina cu puternice proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Într-un studiu recent, 2 grame de extract de curcumină furnizate persoanelor care sufereau de osteoartrită la genunchi au fost capabile să reducă vizibil durerea. Așadar, ai opțiunea de a adăuga la mâncare turmeric sau curry pentru a ajuta la reducerea inflamației și pentru a da un strop de culoare și aromă meselor tale!
Atenție însă! Turmericul poate crește viteza de coagulare a sângelui, astfel că persoanele care iau medicamente de subțiere a sângelui ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma cantități mai mari de turmeric. Curcuma poate provoca, de asemenea, modificări ale nivelului de zahăr din sânge pentru cei care suferă de diabet zaharat.

3. Bucură-te de efectele ghimbirului!

Un ingredient frecvent în Europa de Sud și în culturile culinare din Asia de Est, rădăcina de ghimbir conferă o aromă picantă, dar blândă. În cadrul unui studiu, consumul zilnic de ghimbir a ajutat la atenuarea durerilor musculare asociate cu exercițiile fizice cu 25%. Alte utilizări medicale ale ghimbirului includ ameliorarea stării de greață, a inflamației gastro-intestinale și a simptomelor răcelii. Poți să îți faci cu ușurință un ceai de ghimbir prin adăugarea de felii proaspete în apă fierbinte, după care se poate adăuga miere sau lămâie. Se recomandă, de asemenea, consultarea cu medicul pentru a te asigura că ghimbirul este potrivit pentru tine.

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
articulațiidureri articulareghimbiromega 3Remedii naturaleturmeric
Articolul anterior
Cum facem diferența între răceală și gripă?
Articolul următor
Cum afectează toxinele fertilitatea


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
Remedii naturaleSănătate

Te-ar putea interesa și: