Sănătate

Remedii din bătrâni pentru răcelile de sezon

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:

Hipocrate, medicul grec al Antichității, avea dreptate atunci când a rostit: „Alimentele să vă fie medicamente!“. Acest lucru a fost confirmat de zeci de ani de cercetare care arată puterea vindecătoare a plantelor și alimentelor, precum și potențialul acestora de a cauza unele probleme grave de sănătate.
Trăim într-o lume plină de substanțe chimice, pesticide, carne de la animale tratate cu antibiotice și alimente procesate și tratate cu tot soiul de E-uri pentru a fi mai gustoase și mai atrăgătoare.
În continuare îți prezentăm o listă de plante și ierburi ce pot vindeca infecțiile respiratorii și îmbunătăți sănătatea pulmonară.

Salvia curăță sinusurile

Salvia conține uleiuri esențiale cu multiple beneficii. Acestea pot fi activate prin consumul de ceai de salvie, care este utilizat pentru tratarea afecțiunilor comune respiratorii și pulmonare. Salvia conține tujon, camfor, terpene și salvene care, atunci când sunt inhalate sub formă de vapori, pot trata afecțiunile pulmonare și curăța sinusurile. Pentru a face acest lucru, poți prepara o oală de ceai puternic de salvie, pe care să-l pui într-un vaporizator.

Oregano luptă cu streptococii

Această plantă conține vitamine și substanțe nutritive care sunt vitale pentru sistemul imunitar. Acestea au un efect pozitiv asupra tractului respirator și asupra căilor nazale cu privire la trecerea fluxului de aer. Uleiul de oregano este cunoscut pentru beneficiile în lupta împotriva streptococilor care afectează gâtul, fiind considerat o alternativă excelentă pentru tratamentele obișnuite.

Eucaliptul ameliorează iritația gâtului

Această plantă a fost folosită încă de acum câteva mii de ani, astăzi fiind utilizat pentru protejarea sănătății respiratorii și ameliorarea iritației gâtului. Tocmai de aceea, eucaliptul este un ingredient comun în multe dintre medicamentele pentru tuse.

Lumânărica elimină mucusul

Atât florile, cât și frunzele acestei plante au valoare medicinală, ambele fiind folosite în extracte de plante pentru sănătatea plămânilor. Practicienii medicinei holistice și ai celei pe bază de plante folosesc această plantă pentru a elimina mucusul din plămâni. Ceaiul se poate face dintr-o lingură de plante uscate adăugate într-o cană de apă fiartă.

Menta conține decongestionanți puternici

Menta conține mentol, un ingredient care relaxează mușchii tractului respirator și ajută la o mai bună respirație. Uleiul de mentă conține mulți alți compuși suplimentari, cum ar fi limonen și pulegone, care sunt decongestionante puternice. Multe balsamuri terapeutice pentru piept conțin aceste ingrediente.

Pătlagina calmează tusea și răceala

Frunzele de pătlagină sunt folosite de sute de ani pentru a ajuta la calmarea iritației pieptului și a tusei. De asemenea, planta conține compuși antiinflamatori și antitoxici. Studiile clinice au demonstrat eficacitatea pătlaginei împotriva tusei, răcelilor și iritațiilor pulmonare. Frunzele de pătlagină sunt extrem de eficiente în tratarea tusei uscate și împiedicarea depunerii de mucus în plămâni.

Etichete articol:
Articolul anterior
Semnele surprinzătoare că nu suferi de hiperaciditate, ci de hipoaciditate gastrică
Articolul următor
Este uleiul de oregano o alternativă la antibiotice?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: