Imunitate, Remedii naturale

Top remedii naturale cu care să combați răceala iarna asta

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
AstragalusechinaceaghimbirPlante medicinaleracealaremedii din planteRemedii naturaleRemedii răceală și gripă

Răceala poate afecta pe oricine, mai ales în perioada rece a anului. Tratarea simptomelor se poate realiza cu ajutorul plantelor medicinale, excluzând astfel riscul de efecte adverse. Cele mai bune remedii din plante pentru răceală au fost folosite încă de acum câteva sute de ani, iar studiile științifice arată că astfel de plante luptă împotriva cauzelor răcelii, acționând „direct de la rădăcina” problemelor. Unele astfel de remedii ajută la ameliorarea răspunsurilor inflamatorii ale organismului la factorii patogeni, iar unele plante întăresc celulele sistemului imunitar pentru a răspunde mai bine problemelor.

Astragalus – rădăcina care stimulează producția de anticorpi

Numită și Astragalus membranaceus, această plantă perenă conține în rădăcina sa compuși care ajută la stimularea funcțiilor sistemului imunitar. Această rădăcină de culoare galbenă se poate tăia felii și se poate adăuga în tocane sau supe, trebuind să fie îndepărtată chiar înainte de servirea mâncării. Compușii din Astragalus ajută la creșterea producției de anticorpi, celule albe și celule T, toate susținând combaterea cauzelor care conduc la apariția răcelii. Femeile însărcinate ar trebui să evite consumul acestei plante, din motive de siguranță.

Scorțișoara oferă putere antioxidantă pentru sistemul imunitar

Cunoscută și sub denumirea de Cinnamomum verum, scorțișoara nu este doar un condiment cu miros dulce, ci este și un excelent remediu pentru vindecarea intestinului și întărirea organismului în caz de boală. Aceasta ajută la încălzirea corpului în sezonul rece și la eliminarea eficientă a congestiei de mucus. Acest antimicrobian natural, cunoscut pentru stimularea sistemului imunitar, poate fi asociat cu ceaiuri precum cel de ghimbir, pentru prevenirea și tratarea simptomelor răcelii. Fiind foarte bogată în antioxidanți, scorțișoara are efecte antiaging și de combatere a efectelor stresului.

Cimbrișorul – remediul fierbinte împotriva răcelii

Această plantă poate crește cu ușurință în grădina ta și este extrem de benefică în sezonul răcelilor. Fiind un excelent expectorant, acesta poate fi de folos în tusea productivă și în infecțiile pulmonare. Timolul, un compus antimicrobian activ al cimbrișorului, poate ajuta la stârpirea „invadatorilor” din corpul tău. Poți consuma ceai de cimbrișor sau poți inhala vaporii dintr-o soluție de apă fierbinte cu frunze de cimbrișor proaspete sau uscate.

Ghimbirul reduce inflamația și ajută în controlul tusei

Ghimbirul (Zingiber officinale) este unul dintre cele mai bune și mai populare remedii naturale pentru tratarea simptomelor răcelii și pentru stimularea capacității de vindecare a organismului. Ghimbirul funcționează pe mai multe niveluri, mai ales prin inducerea transpirației pentru a stimula detoxifierea organismului și calmarea tractului digestiv, pentru a elimina senzația de greață. În mod tradițional, rădăcina de ghimbir este utilizată pentru a controla tusea și pentru a reduce inflamația asociată cu răceala.

Echinacea reduce severitatea și durata răcelii

Echinacea angustifolia reprezintă un remediu natural foarte popular în lupta împotriva răcelii, utilizat pe scară largă în întreaga lume. Această plantă ajută la prevenirea răcelii, dar reduce durata și severitatea acestei probleme atunci când este administrată imediat după apariția primelor simptome. Cele mai bune efecte par să fie după consumul de echinacea proaspătă, mai multe studii confirmând proprietățile acestei plante.

Eucaliptul curăță sinusurile și tratează infecțiile

Această plantă trebuie neapărat inclusă în kitul esențial de luptă împotriva răcelii. Uleiul obținut din frunzele și ramurile eucaliptului a fost folosit pentru prima dată de către băștinașii din Australia, locul de origine al copacului. Ingredientul activ al eucaliptului ajută în calmarea durerilor în piept și rezolvarea congestiei nazale. În special, uleiul esențial de eucalipt este utilizat în inhalații și ajută la curățarea sinusurilor și în tratarea infecțiilor bronșice.

Salvia ameliorează afecțiunile gâtului

Salvia officinalis este un puternic antimicrobian și una dintre cele mai folosite plante medicinale din lume. Această plantă minunată este recunoscută în mod tradițional drept un „panaceu universal”, fiind de ajutor pentru extrem de multe probleme, de la vindecarea rănilor până la îmbunătățirea memoriei. În ceea ce privește efectul asupra simptomelor răcelii, salvia este de un real ajutor pentru tratarea gâtului inflamat. Atunci când durerea de gât nu îți dă pace, bea o cană de ceai călduț de salvie sau folosește-l pentru a face gargară. Vei observa că durerea și tumefacția se vor ameliora simțitor în mai puțin de două ore.

După cum am văzut, natura ne pune la îndemână o varietate de remedii împotriva răcelii, pe care trebuie doar să știm cum să le folosim. Plantele uscate sau proaspete și ceaiurile nu sunt singura modalitate de a beneficia de aceste incredibile tratamente naturale. Multe dintre plantele medicinale de mai sus pot fi utilizate și în forma lor de uleiuri esențiale, pentru ameliorarea simptomelor răcelii. Așadar, alege varianta pe care o consideri potrivită și protejează-te împotriva răcelii în mod natural!

Surse:

  • blogs.naturalnews.com/top-7-herbal-plants-combat-flu-colds/
  • theherbalacademy.com/8-herbal-home-remedies-for-colds-and-flu/
  • organicauthority.com/organic-gardening/4-medicinal-herbs-to-plant-now-for-cold-a-flu-season.html
  • seekingfit.com/top-9-health-benefits-of-cinnamon/#.WHd4YlN97IU
  • naturallivingideas.com/herbal-remedies-help-survive-cold-flu-season/
  • medicinehunter.com/6-natural-remedies-cure-cold
  • naturalsociety.com/7-foods-herbs-fight-common-cold/

Părerea ta contează pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Etichete articol:
AstragalusechinaceaghimbirPlante medicinaleracealaremedii din planteRemedii naturaleRemedii răceală și gripă
Articolul anterior
Antioxidanți naturali pentru virozele respiratorii
Articolul următor
7 plante care susțin creierul și ascut mintea


Vino alături de noi în comunitatea
Better Medicine by Zenyth

Aici, nu vei găsi doar un grup, ci o familie bucuroasă să împărtășească cunoștințe și să te susțină pentru a aduce echilibru, armonie și sănătate în viața ta. În plus, ai acces la cele mai noi informații de sănătate, invitații la evenimente și resurse exclusive.

Vezi toate articolele din categoria:
ImunitateRemedii naturale

Te-ar putea interesa și: