Știri

Asociația Medici pentru România a început reabilitarea a 5 secții de pediatrie!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute

În următorii 5 ani, Asociația Medici pentru România își dorește să reabiliteze 5 secții de pediatrie din spitale de stat, prin campania „Pentru copiii noștri”.

Vezi toate articolele despre:
copiipaciențisănătate

Ce urmărește campania „Pentru copiii noștri”?

Primul proiect, #eusuntantonio, dă startul campaniei „Pentru copiii noștri”, prin care urmează să se reabiliteze etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești. Peste 30.000 de copii din 3 județe trec anual pragul spitalului, numele proiectului, #eusuntantonio, purtând numele unuia dintre aceștia.

Antonio reprezintă imaginea copiilor care au fost și sunt internați în acest spital, el putând fi denumit fără doar și poate „micul ambasador” al acestora.

Ce reprezintă această reabilitare pentru cei mici? O secție modernă, cu echipamentele necesare și condiții care să se ridice la standardele vest-europene, înseamnă nu doar un pas spre vindecarea copiilor, ci și șansa prin care se pot întoarce mai repede la familiile lor, ducând în continuare o viață normală de copil și apoi de adult. Prin acest proiect, Antonio, dar și ceilalți copii pot începe să pună temelia unei vieți de adult prin care să ajute la rândul lor viitorii pacienți care au nevoie de un spital care să le ofere vindecarea.

Spitalul de Pediatrie Pitești, primul obiectiv al campaniei

Spitalul de Pediatrie Pitești este un spital al cărui prag trec anual peste 30.000 de pacienți din județele Argeș, Vâlcea și Dâmbovița și, cu toate acestea, nu a fost niciodată renovat în totalitate, de la înființare, adică de mai bine de 40 de ani. Acest pas reprezintă deopotrivă un ajutor pentru copiii care au nevoie de îngrijire, dar și de cadrele medicale ale spitalului.

Suma necesară pentru realizarea proiectului este de 500.000 de euro, strângerea acesteia putând fi posibilă doar cu ajutorul contribuitorilor: donațiile prin SMS din partea persoanelor fizice, sponsorizări din partea persoanelor juridice, dar și orice alt sprijin care să facă posibilă reabilitarea etajului 6.

Cum donăm prin SMS?

Proiectul #eusuntantonio, dar și întreaga campanie pot fi susținute prin donarea a 2 euro lunar prin SMS la numărul 8855, cu textul DĂRUIESC.

Strângerea de fonduri prin SMS este posibilă cu ajutorul Asociației pentru Relații Comunitare.

Cine este Asociația Medici pentru România?

Medici pentru România este o organizație non-profit și non-guvernamentală care activează din octombrie 2019. Proiectele și campaniile desfășurate de această organizație au ca scop contribuirea la îmbunătățirea sistemului medical românesc, acestea fiind create pentru a rezolva probleme reale ale sistemului sanitar.

Asociația își dorește ca prin activitatea pe care o desfășoară să poată îndeplini 4 obiective principale:

  • îmbunătățirea condițiilor din unitățile medicale de stat (prin proiecte de renovare și reabilitare).
  • construirea un policy lab concentrat pe politici publice de sănătate (prin colaborări cu organizații din țară și din afara acesteia, cât și cu autorități locale și naționale).
  • consilierea medicilor care doresc întoarcerea în România, în vederea reintegrării acestora în sistemul medical românesc.
  • construirea unei comunități la care să adere medici și experți în domeniul medical, atât din țară, cât și din Diaspora.

Vă invităm să vă implicați în campania „Pentru copiii noștri” și să contribuim împreună la crearea unor unități sanitare în care copiii aflați în dificultate să fie tratați corespunzător, în același timp crescându-le șansele de însănătoșire.

Vă reamintim că puteți trimite SMS la numărul 8855, cu textul DĂRUIESC.

Etichete articol:
copiipaciențisănătate
Articolul anterior
Înscrieri BioMed 2022: Competiție de eseuri științifice pentru elevi și studenți

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Știri

Te-ar putea interesa și: