Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum abordăm alergiile și infecțiile respiratorii în sezonul rece?

Autor:

De îndată ce începe sezonul rece, problemele respiratorii se țin lanț. Nasul curge la orice oscilație de temperatură și la orice plimbare prin parc. Tratamentele nu par să funcționeze sau au efecte doar pentru scurte perioade. Contramandezi frecvent planuri cu prietenii pentru că nu te simți foarte bine. Chiar dacă povestea nu este una potrivită pentru tine, sigur știi pe cineva care se încadrează în acest tablou – între prieteni, colegii de serviciu sau familia extinsă.

Vezi toate articolele despre:
alergiiGripăimunitateinfecții respiratoriiracealavitamina Cvitamina D

Alergiile respiratorii, cu tot alaiul lor zgomotos de simptome, au câștigat atenția specialiștilor. Simptome extrem de agresive pot avea și alergiile de toamnă. În lipsa unor factori alergeni atât de evidenți cum sunt cei din perioada primăverii, suntem tentați, nu de puține ori, să tratăm simptomele de alergie de toamnă ca fiind gripe sau răceli. Tratamentul  riscă să fie astfel unul nepotrivit, fără șanse de a elimina simptomele. Căutarea unui tratament adecvat este obligatorie. Alergia netratată poate duce la inflamări cronice ale mucoaselor și la dezvoltarea altor formațiuni ce conduc la o și mai intensă obstrucționare a căilor respiratorii, așa cum sunt, de exemplu, polipii alergici.

O alergie netratată nu va trece de la sine, așa cum se întâmplă cu o răceală sau o gripă. Ea va fi activă atâta timp cât factorul alergen este prezent.

Tot toamna, gripele și răcelile sunt în elementul lor și devin cauze pentru îmbolnăvirile în lanț din birouri sau săli de clasă. Desigur, perioada generată de COVID-19 face lucrurile mult mai complicate. Dr. Ana Maria Apostol, medic primar ORL, vine alături de Simona Dragomir la Ziarul de Sănătate pentru a discuta despre principalele afecțiuni ORL care ne dau bătăi de cap la începutul sezonului rece și despre cum le putem controla, fie că vorbim de alergii sau infecții respiratorii.

Tot dr. Ana Maria Apostol ne oferă câteva sfaturi pentru gestionarea mai bună a unei posibile infecții COVID-19. Primul lucru la care este bine să fim atenți este prezența febrei, unul dintre factorii diferențiatori față de alergie. Este de asemenea important să fim atenți la simptomele subtile pe care le experimentăm. Chiar dacă acest nou virus atacă în principal plămânii, ducând la insuficiență respiratorie, există riscuri crescute ca zonele afectate să fie rinichii, inima, să ne confruntăm cu leziuni la nivel vascular, cu tromboze. Fiind un virus care obosește semnificativ organismul și care deprimă puternic sistemul imunitar, o suplimentare importantă a dietei zilnice include vitamina C, vitamina D, zincul și seleniul.

Mai multe informații despre când este bine să ne facem testul COVID, care sunt factorii care ne cresc riscul de infectare și cum ne menținem căile respiratorii curate aflăm din materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alergiiGripăimunitateinfecții respiratoriiracealavitamina Cvitamina D
Articolul anterior
Cum să trăim peste 100 de ani?
Articolul următor
Chico Xavier: „Viața continuă în lumea de dincolo“
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo