Sănătate, Sănătate integrativă, Video

Mușcătura de căpușă: Cum previi? Cum tratezi? – Video

Autor:
1 comentariu

Ce trebuie să știi despre boala Lyme (borelioza) și mușcătura de căpușă? Raluca Schachter îți prezintă câteva metode naturale și eficiente de vindecare și prevenție.

Vezi toate articolele despre:
boala lymecăpușăinfecțievideo

Bine te-am găsit! Astăzi voi vorbi despre incidența bolii Lyme și mușcătura de căpușă. Incidența infecțiilor cu Borrelia burgdorferi și alte co-infecții a devenit atât de ridicată (dar și subestimată și incorect abordată), încât subiectul nu mai poate fi evitat.

Boala Lyme: „marele imitator“

  • Boala Lyme (borelioza) este mai comună și răspândită decât se crede în mod convențional. Este supranumită „marele imitator“ pentru că simptomele și afecțiunile asociate sunt extrem de diverse.
  • Odată infectat cu Borrelia, se pot transmite și o multitudine de alți agenți patogeni, cum ar fi Bartonella, Babesia, Erlichioza, Rikettsia, Mycoplasma, Chlamydia și viruși.

Trasmiterea infecției, în doar 10 minute

  • Timpul de transmitere a infecției poate fi chiar și de 10 minute, nu de 24-48 de ore, cum menționează majoritatea surselor.
  • Mediile de transmisie pot fi variate și nu sunt limitate doar la căpușă, se pot transmite și prin alte insecte.

Mai puțin de 50% dintre persoanele infectate dezvoltă eritem

  • Lipsa simptomelor imediate sau a eritemului migrator NU exclud prezența infecției! Mai puțin de 50% din persoanele infectate dezvoltă eritemul specific!
  • Infecția cu spirochete (în forma lor chistică) poate rămâne dormantă în organism mult timp (luni, ani) și, atunci când sistemul imunitar este scăzut, infecția se poate reactivă.
  • Majoritatea tehnologiilor de testare sunt imprecise și oferă multe rezultate fals negative.

5 zile de antibiotic, insuficiente

  • Cele 5 zile de antibiotic care se prescriu în mod uzual după o mușcătura de căpușă sunt de cele mai multe ori insuficiente și nu acționează și împotriva co-infecțiilor.
  • Fiecare program de tratament trebuie să fie foarte individual și să ia în considerare întregul profil de sănătate al persoanei, starea sistemului imunitar, cât și tipurile de infecții prezente.

Testarea pentru Lyme și co-infecții, deficitară

Testarea pentru detectarea bolii Lyme și a co-infecțiilor este de mult timp deficitară și are o rată scăzută de precizie din motive complexe, diverse și greu de rezolvat.

Nivelul maxim de spirochete, la 60 de zile

Răspunsul anticorpilor poate fi slab sau non-existent în diferite stadii ale bolii, la persoane diferite. Spirochetele tind să ajungă la un nivel maxim la 60 de zile după infecție și apoi să scadă la un nivel minim în organism. Astfel, pot fi atât de scăzute încât să nu poată fi detectate cu ajutorul testelor actuale, nici măcar la biopsie. În plus, bacteria se poate transformă în formă chistică, făcând-o și mai greu de detectat.

Dacă s-a urmat un tratament cu antibiotice, nivelul acestora va fi din nou insuficient pentru a fi detectat cu tehnologiile actuale de laborator. Spirochetele își alterează continuu forma, astfel încât să fie „invizibile“ la testările de laborator și în fața sistemului imunitar al organismului.

În concluzie, dacă nu se poate face uz de mai multe astfel de teste în combinație, împreună cu analiza simptomatologiei persoanei, atunci consider că cea mai bună soluție este un tratament natural de prevenție și chiar de eliminare a infecției după mușcătura de căpușă.

Cum prevenim mușcătura de căpușă?

  • Chiar dacă locuiești la casă cu grădină sau pornești într-o drumeție, la plimbare în parc, picnic sau orice altă activitate în aer liber unde este vegetație, rămâi pe cărări bine îngrijite și evită vegetația bogată și tufișurile. Atunci când caută să se hrănească, căpușele se urcă pe vârfurile ierbii și așteaptă să se agațe de o gazdă.
  • Folosește spray pentru insecte (uleiurile esențiale de eucalipt, lemongrass, lavandă, geraniu, cedru etc.).
  • Efectuează verificări minuțioase ale corpului pentru a vedea dacă ai o căpușă atașată. Căpușele nimfe sunt de mărimea semințelor de mac și deci destul de greu de detectat.

Cum scoatem căpușa?

  • Scoate cât poți de repede căpușa atașată, preferabil cu ajutorul unei pensete speciale. Nu strânge corpul căpușei, nu arde sau nu încerca alte remedii casnice. Acest lucru poate crește riscul de infecție, deoarece căpușa ar putea regurgita conținutul stomacului în zona mușcăturii.

 

Remedii naturale: pastă de argilă verde și tinctură de andrographis

  • Aplică imediat pe locul mușcăturii o compresă pe care se pune o pastă din argilă verde și tinctură de andrographis. Așteaptă până se usucă și apoi o poți spăla cu apă. Aplică compresa la câteva ore, timp de câteva zile. Pasta poate provoca iritații minore ale pielii, așadar asigură-te că hidratezi pielea între tratamente. Această pastă ajută la absorbția multor toxine din zona afectată și minimizează impactul microbilor. Alternativ poți masa locul mușcăturii cu ulei de oregano, aplicând de jur împrejur, în cercuri largi.

Sper că aceste informații îți vor fi utile! Sănătate și pe curând!

Raluca Schachter este nutriționist clinic și coach în Metabolic Typing®, cu certificări și cursuri în SUA și Europa cu profesori și mentori cunoscuți în domeniul nutriției și medicinei funcționale (William Wolcott, dr. Bryan Walsh, Michael McEvoy, dr. Jason Hawrelak, dr. Datis Kharrazian etc.). Este specializată în nutriție individualizată și vindecarea disfuncțiilor și dezechilibrelor din sistemul digestiv, imunitar, în producția de energie și probleme inflamatorii. 

Etichete articol:
boala lymecăpușăinfecțievideo
Articolul anterior
Semne care prevestesc bolile inimii
Articolul următor
Expunerea la soare: Cum ne protejăm?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateSănătate integrativăVideo