Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Stop oboselii cronice… prin remedii naturale

Autor:

Simțiți că v-au scăzut puterile în lupta cu oboseala cronică? Aveți nevoie de întăriri? Dna dr. Anca Mihalcea, medic specialist geriatrie-gerontologie, cu competență în homeopatie și acupunctură, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate, recomandă cele mai bune arme naturale anti-stres.

Vezi toate articolele despre:
adaptogeneAshwagandhacurcumindr. Anca Mihalceaoboseală cronicărhodiolastresvideo

Nu suntem egali în fața stresului. Personalitatea este cea care dictează răspunsul fiecăruia la stimulii externi și emoționali și care reglează puterea de adaptare la schimbări. Colericii sunt mai vulnerabili, în timp ce persoanele calme reușesc să gestioneze mai bine agenții stresori. De fapt, nu stresul ne afectează, ci reacția noastră la el.

Soluții din natură contra stresului

Factorii care generează stres pentru toate generațiile nu sunt doar traumele și șocurile, ci și micile griji care ne macină în fiecare zi, nopțile nedormite, presiunea examenelor, dar și schimbările de temperatură, noxele și aditivii alimentari. Pe lângă mișcare, alimentație echilibrată și sănătoasă, somn odihnitor, mers pe jos, vacanțe la munte și la mare, dans, râs și relaxare, plantele adaptogene sunt scuturile care nu ar trebui lăsate din mână. Dna dr. Anca Mihalcea descrie tabloul remediilor naturale care ne ajută să îmblânzim stresul și să învingem oboseala cronică.

Seleniul este un antioxidant foarte bun care are rol în susținerea imunității, detoxifică organismul și îmbunătățește funcția tiroidei. Se combină bine cu zinc în perioadele stresante și cu resveratrol, care are efect antioxidant și adaptogen, indicat în patologia vasculară.

Rhodiola ne dă o stare de detașare, îmbunătățește somnul, crește rezistența la stres fizic și psihic și reglează bătăile inimii. Are efect antioxidant și crește performanța cognitivă. Dna dr. Anca Mihalcea recomandă Rhodiola în stadiile de pre-demență, când încep modificările. Se recomandă persoanelor obosite, care nu dorm foarte bine.

Ganoderma are efect adaptogen, este un bun chelator și detoxifiant și poate ajuta persoanele care iau foarte multe medicamente, iar sistemele enzimatice hepatice încep să se epuizeze. Ciuperca nemuririi, așa cum mai este numită ganoderma, are capacitatea de a regenera aceste sisteme.

Magneziul susține metabolismul energetic, are efect relaxant muscular și ar trebui să fie prietenul femeilor însărcinate deoarece previne contracțiile. Merge bine pe mușchiul cardiac și se folosește în combinație cu Rhodiola sau cu Astragalus la persoanele cardiace sau cu Ashwagandha la persoanele cu probleme de natură tiroidiană și vasculară. Ashwagandha crește rezistența la stres și este un remediu anti-aging care, mai ales în cazul bărbaților, dar și al femeilor, regenerează din cap până în picioare. Ashwagandha scade inflamația tiroidiană, cu studii dovedite, tonifică ovarele și îmbunătățește viața sexuală. Este planta ideală pentru persoanele anxioase.

Cei care nu se pot hotărî între Rhodiola și Ashwagandha trebuie să ceară sfatul specialistului dacă intenționează să țină o cură pe termen lung, de trei-șase luni, așa cum se indică în situații de stres și oboseală cronică. Sau pot să aleagă Stress Help, care le include pe amândouă și conține în plus Bacopa monnieri, cu eficiență în procesele de învățare, Schisandra, alegerea sportivilor ruși pentru că susține sănătatea ficatului și crește rezistența la stres, și curcumin, cu efect antioxidant. Această formulă complexă este foarte eficientă și pentru studenți, care pot deveni cu ușurință victime ale sindromului burnout. Stress Help le poate fi de ajutor pentru creșterea randamentului în sesiune, când este nevoie de o capacitate de concentrare deosebită, când presiunea este mare, la fel și consumul de cafea și de energizante, iar alimentația și somnul nu sunt nici suficiente, nici de calitate.

Există soluții împotriva stresului și pentru copiii mai mici, pentru că nici ei nu sunt scutiți de presiune. Adolescenții pot lua extracte adaptogene începând cu vârsta de 10-12 ani, iar pentru copiii și mai mici există anumite ceaiuri, uleiuri aromatice și gemoderivate. Chiar și bebelușilor li se poate administra gemoderivatul de tei pentru a se liniști sau Ashwagandha, pe care o pot lua mamele în timpul perioadei de alăptare, deoarece crește lactația.

Alegeți produse de calitate, citiți etichetele, fiți atenți la concentrații și decideți împreună cu specialistul ce vi se potrivește. Făcând alegerile corecte, stresul poate fi controlat, transformat din dușman în prieten și folosit în favoarea noastră. Eustresul este cel care ne ajută să ne adunăm toate forțele, să ne concentrăm, să evoluăm și să reușim în viață.

Etichete articol:
adaptogeneAshwagandhacurcumindr. Anca Mihalceaoboseală cronicărhodiolastresvideo
Articolul anterior
Trucuri pentru îngrijirea frumuseții primăvara
Articolul următor
Tratamente corporale după intervenții chirurgicale și hormonale
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo