Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum scapi de ochelari? – VIDEO

Autor:

De-a lungul anilor, ochelarii au fost atât un ajutor pentru vedere, cât și un accesoriu care protejează împotriva razelor soarelui. Unii îi poartă pentru a-și asorta ținutele, alții pentru că au nevoie, deși poate nu le plac. În prezent, tehnologia medicală ne permite să vedem perfect fără ochelari.

Vezi toate articolele despre:
ochelariochioftalmologievederevideo

Despre tehnicile moderne folosite în oftalmologie, dar și despre intervenția Presbyond a povestit invitatul Simonei Dragomir, la Hello Sănătate TV, dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog.

Ce este presbiopia?

Presbiopia este pierderea treptată capacității ochilor de a vedea obiectele aflate în apropiere și este diferită de problemele de refracție, precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Presbiopia apare odată cu înaintarea în vârstă, din cauza pierderii elasticității cristalinului care nu își mai poate bomba suprafața. Această problemă la nivelul ochilor necesită ochelari de aproape, iar în timp poate determina și dificultatea de a vedea la distanță.

Presbyond – intervenția care te scapă de ochelari

Tehnologia medicală a avansat atât de mult încât intervențiile care, în trecut, necesitau mult timp sau erau imposibil de făcut, în prezent sunt minim invazive, iar recuperarea este imediată. Presbyond este o intervenție care se realizează cu ajutorul unui laser cu care se intervine pe suprafața corneei. Primul control se face la doar 30 de minute după intervenție, moment în care pacientul trebuie să poată citi fără ochelari. Pentru a corecta vederea atât de aprope, cât și la distanță, în timpul intervenției se poate pune un cristalin cu dioptrie adaptată nevoilor pacientului. Se face anestezie locală, iar intervenția durează între 40 de secunde și un minut.

Există și situații în care pacienții nu pot fi operați. Intervenția nu poate fi realizată dacă persoana respectivă are corneea prea subțire sau dacă este bombată neregulat.

Urmărind emisiunea puteți afla de ce avem nevoie de ochelari după o anumită vârstă, ce modificări apar la nivelul cristalinului, ce este presbiopia, ce este tehnica Presbyond, cine poate beneficia de o astfel de intervenție, dar și în ce cazuri este nerecomandată. În emisiune s-a vorbit și despre investigațiile care se fac înainte de  operație, cum se desfășoară intervenția, ce complicații pot apărea și cum este vederea în urma operației.

Dacă doriți să urmăriți integral emisiunea, o puteți face accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
ochelariochioftalmologievederevideo
Articolul anterior
Cum să mâncăm sănătos la masa de Paști? – VIDEO
Articolul următor
Cum se tratează sinuzita? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo