Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Tratament modern în caz de acnee – VIDEO

Autor:

Te simți ca un adolescent din cauza acneei? Afecțiune ce poate apărea la orice vârstă și pe diferite zone ale corpului, acneea este o modalitate prin care epiderma ne transmite că există o hipersecreție a glandelor sebacee. Pielea vorbește pentru noi, iar atunci când există dezechilibre în interiorul nostru atât fizice, cât și emoționale, scoate la iveală binecunoscutele puncte negre, puncte albe și coșuri.

Vezi toate articolele despre:
acneebeauty helpsebumvideo

Din fericire, tratamentele dermatologice au evoluat, iar în prezent ne putem bucura de tehnici moderne de eliminare a acneei, despre care vom afla în cadrul emisiunii. Despre acest subiect ne-a povestit dr. Nico Ferariu, medic specialist chirurgie estetică, invitata Simonei Dragomir la Hello Sănătate TV.

Acneea nu ține cont de vârstă!

Adolescenții știu foarte bine ce înseamnă acneea. Ei experimentează pe propria piele ce înseamnă coșurile, punctele negre, dar și cele albe, atunci când pubertatea își face simțită prezența. Cu speranța că, odată cu înaintarea în vârstă, acneea va dispărea, adolescenții se confruntă nu doar cu neplăcerea fizică provocată de acnee, dar și cu anxietatea alături de rușinea de a se expune în societate cu acele puncte inestetice. Totuși, chiar dacă șansele ca odată depășită perioada adolescenței, acneea să dispară, aceasta poate apărea la orice vârstă, în funcție de starea emoțională, dar și de evenimentele prin care persoana respectivă trece.

Printre factorii de risc care pot declansa acneea se numără:

 • Perioada post naștere și alăptare, în cazul femeilor însărcinate, din cauza motificărilor hormonale – în acest caz, acneea nu trece cu metodele clasice dermatologice, fiind nevoie de un tratament în profunzime.
 • Alimentația dezechilibrată.
 • Stresul.
 • Consumul de medicamente.

Tratament modern împotriva acneei?

În general, negăsind nicio metodă eficientă de tratament, persoanele care se confruntă cu acnee ajung în clinicile de estetică medicală pentru a beneficia de servicii specializate. Un astfel de tratament este cel cu laser, care nu are contraindicații, lucru bine de știut pentru adolescenți, dar și pentru persoanele mai înaintate în vârstă. Spre deosebire de tratamentele pe bază de cremă care acționează doar superficial, laserul penetrează toate straturile pielii și ajunge până în derm și hipoderm. Tratamentul se repetă în funcție de intensitatea acneei și cuprinde mai multe etape:

 • Sterilizarea dermului care se ocupă de distrugerea bacteriilor
 • Reducerea inflamației și calmarea tenului
 • Repararea și regenerarea pielii, prin creșterea fibroblaștilor

Pentru mai multe informații cu privire la acnee și la metodele prin care poate fi combătută, dar și despre alte modalități moderne împotriva acesteia, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune, aflată la începutul acestui articol. Veți putea afla:

 • Ce este acneea? Din ce cauze poate apărea?
 • Acneea afectează doar adolescenții?
 • De ce, în general, tratamentele contra acneei sunt eficiente doar pe moment?
 • Ce tratament modern contra acneei avem la dispoziție? Pe ce principiu se bazează acesta? Cui i se adresează?
 • De ce este important ca tratamentul să acționeze în profunzime?
 • Există contraindicații în tratamentul modern?
 • Care este durata tratamentului? Cât de eficient este?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
acneebeauty helpsebumvideo
Articolul anterior
Obiceiuri și emoții negative care ne seacă de energie – VIDEO
Articolul următor
9 beneficii ale colagenului pentru sănătate
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo