Luana Show, Psihologie, Video

Obiceiuri și emoții negative care ne seacă de energie – VIDEO

Autor:

Vorbim cu toții despre energie, dar știm noi cu adevărat ce este energia? Înțelegem că tot ce se vede în jurul nostru este energie, dar nu putem să punem mâna pe ceva și să spunem că „aici” este energia? Și totuși, ce este energia?

Vezi toate articolele despre:
energieepuizareobosealăvideo

Ne-au povestit mai multe despre acest subiect și despre cum lucrul cu energiile trezește niște procese nebănuite în fiecare dintre noi Luana și invitatul său, Mihai Alexandru, terapeut alternativ.

Toată lumea vorbește despre energie, dar nimeni nu o explică

Energia este tot ce există pe acest Pământ. Oriunde și la orice privim, auzim, simțim, mirosim, gustăm, acolo se află energie, indiferent cât de multă sau puțină este. De fapt, energia nu doar că este peste tot, dar în momentul în care luăm ceva dintr-un loc, automat spațiul acela se umple cu cantitatea de energie care a fost dislocată. Cu alte cuvinte, schimbul de energie funcționează după zicala „Ce dai, același lucru primești”, adică, orice ai oferi, din punct de vedere energetic, se va întoarce posibil sub altă formă, dar în aceeași cantitate la tine.

În cazul în care nu v-a plăcut matematica atunci când erați la școală, avem o veste pentru voi: matematica este peste tot! Mai exact, energia funcționează după teoria ondulației, adică vorbim despre o curbă de mișcare sinusoidală. Așadar, tot ce există se mișcă sub forma unei mișcări ascendente și descendente, care poate fi reprezentată într-un grafic, exact cum se întâmplă la matematică în cazul curbei sinusoide (care se mișcă între valorile -1 și 1).

Energia nu se pierde, ea se conservă

Nu de puține ori trăim cu impresia că pe parcursul unei zile ne pierdem energia. De dimineață ne trezim veseli, cu poftă de viață, dornici să facem cât mai multe lucruri și între timp ni se întâmplă tot felul de evenimente care ne provoacă diverse emoții, determinându-ne să ne consumăm foarte mult. Din această cauză ajungem să nu mai avem putere pentru a face nimic, iar frustrarea se instalează tot mai mult în corp și în minte. De fapt, energia nici nu se pierde, dar nici nu se câștigă, pentru că ea însăși este transformare. Energia ca orice fenomen fizic sau psihic se manifestă prin creșteri și descreșteri din punctul de vedere al evoluției, dar acest lucru nu înseamnă că dispare sau se îndepărtează vreodată de noi.

Acest lucru nu poate fi mai bine descris decât prin propria evoluție a omenirii, care chiar dacă a trecut prin războaie, epidemii și alte evenimente impactante, nu s-a oprit niciodată din a exista și a se dezvolta. Tot aici a contribuit și o moștenire transmisă din generație în generație (unii o numesc karmă), care a determinat apariția acelor evenimente care au contribuit la crearea unor contexte din care să învățăm și care să ne ajute să evoluăm. Interesant este că din unele am învățat și nu le mai repetăm, iar altele au o ciclicitate constantă, care pare că se repetă pentru a ne învăța o lecție de care avem nevoie pentru a face cu adevărat schimbarea.

Ce puteți afla dacă urmăriți emisiunea?

  • Ce este energia? Care este rolul energiei?
  • De câte tipuri este energia?
  • Cum să abordăm energia astfel încât să ne ajungă pe tot parcursul zilei?
  • Ce anume ne face să pierdem energie? Sunt lucrurile pe care le facem de vină? Oamenii pe care îi întâlnim?
  • Ce este bioenergia?
  • Ce sunt condiționările și cum ni s-au transmis acestea pe cale genetică?

Pentru mai multe informații despre subiectul emisiunii, vă invităm să accesați întregul material video aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
energieepuizareobosealăvideo
Articolul anterior
Mergi la piscină? Grijă mare la otite! – VIDEO
Articolul următor
Tratament modern în caz de acnee – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo