Luana Show, Video

Există menopauză și stare de bine? – VIDEO

Autor:

Viața este o serie de etape prin care trecem, fiecare oferindu-ne motive de bucurie sau încercări. Una dintre etapele vieții este menopauza, văzută de foarte multe femei ca fiind ceva „rău”.

Vezi toate articolele despre:
estrogenfemeimenopauzăvideo

Desprea starea de bine la menopauză au vorbit Luana și invitatul ei, Dorin Bejan, medic primar obstetrică-ginecologie.

Ce este menopauza?

În momentul în care se instalează, menopauza are două componente. Una dintre ele este lipsa activității hormonale (ovarele nu mai secretă estrogen și progesteron), ceea ce determină o serie de complicații, iar a doua modificare este referitoare la aspectul la nivel local.

Rejuvenarea vaginală presupune reîntinerirea vaginului, intervenție care îi îmbunătățește atât aspectul, cât și funcțiile. Unul dintre beneficii este asupra vieții sexuale, iar cel de-al doilea este îmbunătățirea sistemului urinar, pevenind incontinența urinară. Rejuvenarea vaginală este interzisă dacă există infecții vaginale, cancer local genital, afecțiuni care determină prurit. Dacă nu există aceste contraindicații, dar vă confruntați cu infecții ca HIV, sifilis sau hepatită B și C, este interzisă rejuvenarea vaginală injectabilă, deoarece se pot crea leziuni suplimentare la nivelul injectării.

De ce odată cu menopauza apar și kilogramele în plus?

După instalarea menopauzei foarte multe femei sesizează faptul că încep să acumuleze kilograme nedorite de care nu mai scapă. Oricât de mult ne-am dori să credem că lucrurile rămân la fel, realitatea este că, la instalarea menopauzei, metabolismul întregului organism suferă o serie de modificări. Evoluția omului de-a lungul anilor determină modificări metabolice în funcție de fiecare etapă și fiecare persoană. În timp, dezechilibrele hormonale își pun amprenta, metabolismul încetinește, obiceiurile zilnice și stilul alimentar se păstrează, iar acumularea kilogramelor este inevitabilă în această situație. După o anumită vârstă se recomandă un consum mult mai mare de legume și fructe, iar cel mai bun exercițiu fizic ce poate activa întreaga musculatură este dansul. În urma studiilor s-a constat că în timpul dansului sunt puse în funcțiune un număr mult mai mare de mușchi, în comparație cu exercițiile statice pe care le poți face la sală.

Urmărind emisiunea aflată la începutul acestui articol veți afla ce este menopauza, ce se întâmplă, de fapt, când se instalează menopauza, ce probleme apar și care sunt cauzele acestora, care este contribuția partenerului în ceea ce privește anumite afecțiuni, dacă există viață sexuală chiar și după menopauză, cum poate fi abordată menopauza din punct de vedere terapeutic atât pe plan hormonal, cât și în zona de rejuvenare vaginală.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
estrogenfemeimenopauzăvideo
Articolul anterior
Istoria lumii, „modelată” de mâncare – VIDEO
Articolul următor
Homeopatia: Cum scapi copilul de viroze? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowVideo