Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Talonetele personalizate alungă durerea de genunchi sau de spate!

Autor:

Știați că durerile de spate, de genunchi își pot avea rădăcina, cel mai adesea, într-o postură incorectă a corpului? Fie aplecat în față, fie dat mult pe spate, centrul de greutate al trupului este modificat. Coloana se strâmbă, iar întreg organismul are de suferit. Ce putem face pentru a ne corecta poziția corpului și cum au reușit unii pacienți să scape chiar și de supărătorul corset, fără durere sau chin, aflăm de la invitatul Simonei Dragomir, dr. Ștefan Tiron, medic primar ortoped, supraspecializat în posturologie și ozonoterapie.

Vezi toate articolele despre:
dr. Ștefan Tirondureri de spatedureri genunchiposturologievideo

E de ajuns să te privească. Să-ți facă o testare personalizată pe o platformă dotată cu mii de senzori și diagnosticul obținut își găsește și remediul. Odată ce piciorul atinge suprafața aparatului, se poate observa presiunea de la nivelul tălpii, dar și centrul de greutate al corpului, ce indică imediat unde este problema ce provoacă suferință atât copiilor, cât și adulților. Altfel spus, printr-o știință relativ nouă, ce se trage din Franța, loc cu tradiție în astfel de practici, posturologia ne poate arăta cauza durerii, dar și modul în care putem să o eliminăm.

Postura corpului, o nouă cale de detectare a bolilor

Există două programe la nivelul creierului, ne explică dr. Ștefan Tiron, Centrul Medical Dr. Tiron. Unul pentru statică și se referă la momentul în care stăm, iar celălalt pentru dinamică, situație în care ne mișcăm, mergem, dansăm ori alergăm. ”Acestea două se pot prezenta diferit. Am pacienți, care sunt campioni la atletism, deci au o dinamică excepțională, dar la programul de statică întâmpină dificultăți”. Ce putem face în astfel de cazuri? Cum corectăm poziția, și mai ales, cum eliminăm durerea de la nivelul genunchilor, a umerilor, a gambelor ori chiar a gleznelor? În ajutor ne vine tot capacitatea extraordinară a creierului de a modela anumite lucruri, ce s-au implantat greșit. ”Prin programele noastre de poziție corporală, punem la nivelul tălpilor niște branțuri, plantare, după cum se mai numesc, care nu fac altceva decât să corecteze atât postura, cât și să reorganizeze informația de la nivelul creierului. Astfel, o persoană ce are tendința de a sta mult înclinată în față, prin purtarea acestor branțuri, talonete, poate să-și corecteze poziția chiar într-o săptămână”, spune specialistul.

Corsete eliminate, talonete implantate

Probleme de creștere ale copiilor, modul diferit de manifestare al acestora, l-au făcut pe doctorul specialist în posturologie, să-și dea seama că ele țin tot de poziția incorectă. ”De ce unii au probleme de creștere și alții nu? M-am tot întrebat. În timp, am constatat că poziția mult înclinată în spate provoacă dureri. Cauzele pe care le enumeră unii medici, când vine vorba de problemele legate de creștere, sunt de-a dreptul halucinante: ba că ar avea probleme biochimice, ba metabolice. În realitate, este o problemă de postură”, ne explică doctorul.

Corectându-se postura cu ajutorul talonetelor personalizate, mulți copii își recapătă starea de bine. Elimină corsetele și reînvață cum să stea sau să meargă corect. ”Stângul nu seamănă cu dreptul. Avem tot soiul de asimetri. Nu este nimic în neregulă, atâta vreme cât ele nu sunt foarte mari. Multe persoane stau înclinate în lateral și atunci greutatea corpului cade foarte mult pe un singur picior. Trebuie corectat”, ne sfătuiește doctorul. Mersul unui copil se definitivează în jurul vârstei de 4 ani și jumătate. Unii copii au tendința de a călca în interior. ”Nu-i grav, nu este o problemă de schelet sau de mușchi, ci una strict legată de programul de la creier, care încă nu s-a definitivat”.

Postura poate fi corectată atât la copii, cât și la adulți, fără limită de vârstă. Importante sunt măsurătorile și purtarea constantă a branțurilor, până ce se elimină problema. Odată cu creșterea copiilor, măsurătorile trebuie repetate, iar talonetele schimbate. Cu răbdare, si mai cu seamă cu un mecanism eficient de corectare a pozitiei corpului, durerile pot dispărea imediat. Lăsate nerezolvate, în timp, ele se pot accentua. Pentru sănătatea noastră, nu trebuie să pregetăm niciodată! Încercați! O vizită la medicul specializat în posturologie, poate să fie răspunsul la probleme, cărora nu le găsiți o rezolvare ușoară!

Etichete articol:
dr. Ștefan Tirondureri de spatedureri genunchiposturologievideo
Articolul anterior
Cum alungăm astenia de toamnă?
Articolul următor
Imunitatea de fier se construiește cu alimente naturale
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo