Luana Show, Psihologie, Video

Ce ar trebui să știe cu adevărat părinții? – VIDEO

Autor:

Obișnuiți cu educația tradițională pe care au primit-o în copilărie, mulți părinți își cresc copiii urmând aceleași reguli, punând accentul pe învățatul materiilor „de bază” și pe un sistem de învățământ nu neapărat adaptat perioadei în care trăim.

Vezi toate articolele despre:
copiieducațieoana moraruparentingșcoală

Vorbim despre educație, descoperirea vocației și școala tradițională versus cea modernă cu Luana și invitata sa, Oana Moraru, consilier educațional.

Copilul crește, obiceiurile noastre, pe care i le-am implementat, rămân înrădăcinate

Ce sunt copiii? Un burete care absoarbe în fiecare zi din ce în ce mai multe informații. Așadar, nu este un lucru nou faptul că cei mici preiau de la noi anumite obiceiuri pe care le avem și le reproduc aproape perfect. Mai târziu, chiar dacă noi ne maturizăm și conștientizăm anumite gesturi sau obiceiuri nu foarte bune, copiii, indiferent de câte ori le-am atrage atenția, au nevoie de o abordare diferită, bazată pe umor și comunicare, pentru a înțelege.

Pe același plan se află și nemulțumirea de sine care, din cauza fragilității sau nesiguranței părinților care au primit la rândul lor acest tip de abordare, se transmite copiilor care cresc cu gândul că „Nu sunt suficient de bun pentru…”.

Sistem nou de învățământ, bază tradițională

Crescând într-un mediu tradițional și fiind profesoară în sistemul public de învățământ, Oana Moraru a înțeles că fundamentul este unul foarte bine structurat. În același timp, și-a dat seama că elevii nu vor putea face niciodată performanță dacă nu au alături de ei cadre didactice empatice, înțelegătoare și care să nu îi judece. Mai mult, copiii și tinerii au nevoie de susținere și de sentimentul permanent că toate exigențele și presiunile profesorilor există în favoarea lor, pentru ca mai departe, nu numai să își descopere atât vocația, dar și să devină adulți responsabili și viitori profesioniști în diversele domenii în care activează.

Subiectele acestei emisiuni urmăresc:

  • Care sunt nevoile pe care le are un copil pe perioada formării sale? Cum contribuie școala românească la dezvoltarea elevilor?
  • Cât de importante sunt obiceiurile pe care și le formează copilul din familie?
  • Ce avantaje aduce sistemul de învățare modern?
  • Cum contribuie activitățile de tip oratorie, dezbatere sau actorie la încrederea în sine și la bazele unei viitoare comunicări eficiente, în viața copilului?

În cazul în care vă puneți întrebări cu privire la educația și școala pe care ar trebui să o urmeze copiii voștri, vă invităm să urmăriți gândurile unui specialist în domeniu, accesând emisiunea aflată la începutul acestui articol.

Etichete articol:
copiieducațieoana moraruparentingșcoală
Articolul anterior
Inflamația: dușmanul tăcut al sănătății noastre – VIDEO
Articolul următor
Vindecări cu sunete, incantații și posturi – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo