Luana Show, Psihologie, Video

Cum și cui îți încredințezi viața? – VIDEO

Autor:

Dacă ești șofer și ai mașină, unde o duci la service atunci când ai probleme?

Vezi toate articolele despre:
psihologievideo

Poate că ți se pare amuzantă întrebarea sau chiar scoasă din contextul sănătății mentale și psiho-emoționale, însă nu este chiar așa. Este adevărat că, în cazul în care ceva nu funcționează bine la mașină, cauți să o duci la un mecanic profesionist, nu-i așa? Dacă răspunsul tău este da, adică pentru un obiect investești timp și bani ca să te bucuri de el cât mai mult timp, ce te împiedică să faci același lucru și pentru tine și sufletul tău?

În cadrul acestei emisiuni, subiectul principal s-a concentrat pe suflet. Mai exact, Luana a discutat alături de Anatol Basarab, parapsiholog și numerolog, despre persoanele cărora le încredințăm viața noastră, atât din punctul de vedere al persoanelor de care ne înconjurăm, dar și din cel al unui specialist la care apelăm atunci când simțim că lucrurile nu mai funcționează așa cum trebuie în viața noastră.

Legea cererii și a ofertei, nu doar un model economic

Întrebat de către Luana, gazda emisiunii, despre modul în care ar trebui să ne alegem persoana care să ne ghideze și care să ne ofere sfaturi spre folosul nostru, Anatol Basarab s-a dus puțin în trecut. El a amintit de perioada în care tot felul de comercianți ambulanți mergeau pe stradă cu căruțele pline de tot felul de „licori magice”, menite să rezolve problemele oamenilor. Revenind la situația din ziua de astăzi și având la dispoziție mult mai multe instrumente prin care putem să observăm care sunt tendințele și dorințele după care oamenii trăiesc, au apărut tot felul de „specialiști” care să le rezolve problemele. Așadar, putem spune că atât timp cât cererea se menține la un nivel înalt, ofertele nu o să înceteze niciodată să apară.

Terapeutul X are o prezență impresionantă în mediul online. Înseamnă că se potrivește pentru toată lumea?

Instrument fără de care probabil că ne-am descurca foarte greu în ziua de astăzi, internetul a devenit modalitatea ideală pentru propagarea informației. Fie că vorbim despre articole, știri sau chiar persoane care își doresc notorietate în domeniul în care activează, pe toate le putem accesa cu un simplu click.

De aceea, întorcându-ne la universul terapeuților, al psihologilor, psihoterapeuților etc., aceștia au trecut de la modelul de publicitate „din gură în gură”, la conținutul postat și transmis apoi mai departe, pe și prin intermediul rețelelor sociale. Un lucru foarte bun, de altfel, întrucât aceștia ajung mai ușor la inimile oamenilor, dar se și se află în contact cu ei. Totuși, chiar dacă un terapeut este cunoscut în întreaga țară, are apariții la diverse emisiuni de la televizor, este activ pe paginile personale de Facebook, Instagram etc., iar lumea îl laudă și îl apreciază, acest lucru nu înseamnă că îl face o persoană potrivită pentru oricine.

Totuși, cum ne alegem terapeutul?

Anatol Basarab spune că terapeutul trebuie ales după un principiu deosebit de crâncen și dureros. Așadar, este nevoie să fie… Neîndurător de romantic și nemilos de realist în același timp, adică să spună mereu adevărul, dar să o facă într-un stil empatic, astfel încât să nu rănească persoana care îi stă în față. Acesta este doar unul dintre punctele pe care un terapeut este nevoie să le îndeplinească, bineînțeles, dacă își dorește să ajungă la inima omului și să îl ajute să își privească propria viață cu alți ochi.

Pentru mai multe sfaturi de la Anatol Basarab, vă invităm să urmăriți întregul material video, aflat la începutul acestui articol. Veți putea afla:

  • Cum să ne alegem psihoterapeutul, într-o lume plină de cursuri și tot felul de cărți de dezvoltare personală?
  • De ce contează atât de mult cine ne oferă sfaturi și în cine avem încredere?
  • Cât de important este ca terapeutul să fie cu adevărat specialist?
  • Este notorietatea singurul criteriu după care are trebui să ne alegem terapeutul?
  • De ce la unele persoane funcționează o anumită abordare, iar la altele nu?
  • Câteva criterii după care să ne ghidăm, atunci când ne alegem terapeutul?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
psihologievideo
Articolul anterior
Cum prevenim deficiența de enzime? O cauză comună în toate afecțiunile – VIDEO
Articolul următor
Antiinflamatoare naturale. Cum combatem durerea? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo