Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum trebuie să mâncăm de Sărbători, pentru a ne feri de probleme?

Autor:

Sărbătorile de iarnă ne îmbie să așezăm pe masă bunătăți dintre cele mai diverse, cărora cu greu putem să le facem față, dacă nu avem voință și o anumită rigoare în ceea ce consumăm, dobândită, e adevărat, în timp. Cum și ce mâncăm de Crăciun, în așa fel încât să ne simțim bine, să putem gusta din preparate, fără să avem probleme, ne spune Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, aflat în studioul Ziarului de Sănătate, alături de Simona Dragomir.

Vezi toate articolele despre:
alimentebetainădigestiepepsinăsuplimente alimentarevideo

Pentru a avea sărbători tihnite, musai să ne ținem în frâu dorința, câteodată de nestăvilit, de a da iama în toate preparatele extrem de gustoase și de savuroase cu care toți ne pregătim, pentru a le așeza pe mesele festive din această perioadă. Câteodată însă se dovedește că pe cât de gustoasă este, pe atât de greu o digeră stomacul nostru. Mai ales, dacă nu ne abținem și o stropim din abundență cu alcool. ”Această hrană se transformă imediat într-un agent care ne trimite la spital. Mai cu seamă dacă suntem după o perioadă de post. Ar trebui să începem cu mâncăruri ușoare, cum ar fi salatele și murăturile. Ele conțin fibre, minerale, care ajută la digerarea eficientă a grăsimilor și a proteinelor”, ne sfătuiește profesorul. Și nu uită să amintească de suplimentele alimentare, cu enzime digestive, care fac minuni cu digestia noastră. Betaina și pepsina, două enzime care reglează aciditatea gastrică, susținând cu mare forță digestia.

Folosiți suplimente alimentare pentru a ajuta digestia!

„Aciditatea gastrică are un mare rol în digestie, pentru că enzimele care digeră proteinele, carnea, grăsimile nu funcționează decât la pH-uri de sub 3. Betaina reglează pH-ul, făcându-l propice funcționării pepsinei. Așadar, un supliment cu pepsină ajută foarte mult digestia. N-ar trebui să ne înfumurăm și să credem că stomacul nostru este infailibil, să credem că sănătatea noastră de fier ne va ține departe de neplăcerile digestive, care pot apărea extrem de repede, dacă nu suntem atenți”, explică profesorul. Un alt supliment alimentar pe care ni-l recomandă, pentru a ajuta stomacul să digere bine mâncarea, eliminând senzațiile de balonare, este Carbo Forte, cărbune activat din coajă de nucă de cocos. Ni se întâmplă adesea ca în timpul mesei să dezbatem probleme ce par cele mai arzătoare, de parcă nu ar mai putea aștepta după ce terminăm porția din farfurie. Și atunci, stomacul nostru se umple cu aer. Acest supliment aici intervine. Absoarbe gazele. Lui i se alătură și Inulin fibre prebiotice, suport intestinal prebiotic. ”Vorbim despre o maladie, care, din păcate, nu este acceptată de medicii noștri: intestinul permeabil. Foarte mulți au la baza suferinței lor această afecțiune. Intestinul permeabil poate fi cauza ascunsă a unor boli autoimune foarte periculoase. Astfel, acest produs încurajează microflora colonică, care reduce permeabilitatea intestinului subțire și a celui gros”, explică profesoul Mencinicopschi.

Împărțiți mâncarea pe categorii!

Nu trebuie să fie grabă. Mâncarea poate fi mâncată puțin câte puțin, pe parcursul zilei, cu pauze de mișcare, de ieșit pe afară, de odihnă. Nu ar fi rău, ne spune specialistul, să împărțim mâncarea pe categorii și să o consumăm la momentul potrivit, în așa fel încât digestia să nu fie îngreunată. Partea care conține proteine, carne, grăsimi să nu fie amestecată niciodată cu cea de desert. Ci ar trebui asociată mai degrabă cu murături, salate și poate un pic de orez, dacă vă este poftă. De la dulciuri ar trebui să ne luăm gândul și să nu gustăm decât după câteva ore bune de la ultima masă. Nici băuturile alcoolice nu sunt binevenite în cantități mari. Abuzul poate duce la pancreatită, o afecțiune foarte gravă, digestia este blocată, iar noi, cu siguranță nu ne vom simți bine. ”Niciodată să nu beți alcool pe stomacul gol!”, ține profesorul să sublinieze. Și aduce la final de an, recomandarea mâncatului cu măsură, cu grijă, cu precădere salate și mâncăruri ușoare, cel puțin pentru început.

Plimbările, relaxarea sunt extrem de importante în aceste zile de vacanță și nu îmbuibarea! Iar suplimentele alimentare sunt cu adevărat un ajutor de nădejde! Să luăm aminte și să încercăm și noi, prin propria voință și prin alegerile făcute, să avem sărbători de poveste!

Etichete articol:
alimentebetainădigestiepepsinăsuplimente alimentarevideo
Articolul anterior
Cum diferențiem răceala de alergie?
Articolul următor
Vitamina D, vitală pentru sănătatea noastră!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo