Nutriție, Video

Planul, pas cu pas, pentru a ne reveni după sărbători!

Autor:

A fost bucurie. A fost fast. A fost belsug și abundență. Nu mulți dintre noi și-au pus frâu poftelor și au păstrat un regim de viață fără prea multe excese, astfel că ficatul posibil să se resimtă și să își ceară dreptul. Dreptul la odihnă și la refacere. Cum să-i oferim momentul de răgaz, dar și elementele necesare pentru a putea să-și recapete forțele, aflăm de la dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, cu competențe în apifitoterapie.

Vezi toate articolele despre:
cărbune vegetalcolonhelpdetoxifiereficatplantevideo

Ne este drag ca măcar de sărbători să punem pe masă cele mai alese bucate. Să ne pregătim să întâmpinăm cu voie bună și cu un pic de răsfăț momentele de bucurie. Pare în firea lucrurilor să aducem laolaltă cele mai gustoase și mai diverse bucate, să ținem mesele întinse ore în șir, să ne gândim că un pic de exces în aceste zile nu strică nimănui. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Ne satisfacem plăceri culinare dintre cele mai diverse, amestecăm gusturile, iar ficatul suferă. Nu întâmplător, măcar după perioade de îmbuibare, e timpul să-i oferim timp și elemente care să-i redea forța de care are nevoie. „Sistemul digestiv devine mult prea încărcat. Nu e cazul să trecem la o perioadă restrictivă, dar o detoxifiere este binevenită. Astfel, renunțăm pentru un timp măcar la preparate animale, cum ar fi mezelurile sau carnea prăjită. Le înlocuim cu supe și ciorbe de legume, acrite cu borș sau cu zeamă de lămâie”, ne sfătuiește specialistul. Nici salatele asortate, colorate, în care presărăm condimente, care să stimuleze digestia, cum ar fi chimenul, feniculul, anasonul, turmericul sau ghimbirul, nu trebuie uitate.

Preparate care hrănesc bacteriile bune din intestin

Afectată în această perioadă a fost și flora intestinală. Preparatele care îmbunătățesc digestia și reprezintă totodată hrană minunată pentru bacteriile bune sunt cele mai indicate în această perioadă. Prebioticele, fibrele solubile și insolubile, inulina din cicoare, semințele de in, de susan, tărâțele de psyllium ajută colonul să se detoxifice. Un produs complex, care înglobează tot ce avem nevoie pentru a ne curăța trupul de tot ceea ce-i face rău, este ColonHelp de la Zenyth. Elimină toxinele, îmbunătățește digestia și normalizează tranzitul intestinal, menține colesterolul și glicemia în limite normale și ajută la păstrarea greutății corporale. ”Pentru absorbția gazelor intestinale, dar și pentru îmbunătățirea digestiei, este foarte bine să folosim, chiar o lună de zile, niște preparate enzimatice, extrase din fructe, precum bromelaina și papaina din ananas și papaya, administrate în timpul mesei”, explica dr. Constantina.

Eliminăm balonarea și toxinele

Nu trebuie uitat nici cărbunele vegetal activat din nucă de cocos, atât de bun atunci când ne simțim balonați sau când organismul nostru a acumulat prea multe toxine. O capsulă administrată în timpul mesei ajută digestia și elimină senzația de greutate, de oboseală și de balonare. Ficatul a muncit mult în toate aceste zile. Extractele naturale, care să-l detoxifice și să ajute la regenerarea funcției hepatice, sunt extrem de indicate după aceste perioade. ”Rădăcina din lemn dulce, comprimatele hepatoprotectoare, toate acționează la diferite niveluri ale detoxifierii hepatice”, enumeră medicul soluțiile cele mai bune pentru un organism ce trebuie fortificat și din care trebuie eliminate toxinele.

Așadar, să fim deschiși la soluții, să le aplicăm și să învățăm să ne bucurăm de hrană cum trebuie și atât cât trebuie!

Etichete articol:
cărbune vegetalcolonhelpdetoxifiereficatplantevideo
Articolul anterior
Cele mai bune sfaturi pentru somn odihnitor!
Articolul următor
Tot ce trebuie să știi despre suplimentele alimentare, atunci când faci sport
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieVideo