Nutriție, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Simptome ascunse ale diabetului

Autor:

Diabetul dă semne înainte să fim diagnosticați. Unele semne subtile anunță deja boala: sete nestăvilită, urinări frecvente, amorțeli ale mâinilor și picioarelor.

Vezi toate articolele despre:
diabetglicemiesfaturisomnstresvideo

Bun găsit, dragii mei! Vorbim astăzi despre simptome ascunse ale diabetului. Știați că nu toate cazurile de diabet zaharat se manifestă prin binecunoscutele simptome specifice: sete nestăvilită, urinări frecvente, amorțeli ale mâinilor și picioarelor? Sunt și alte semne subtile care anunță fluctuațiile glicemiei. Iată care sunt acestea.

Unele dintre primele semne ale diabetului se pot vedea pe piele. De obicei apar pete maronii și catifelate mai ales în cutele pielii, pe ceafă sau la încheieturile degetelor și brațelor. Nivelul crescut al insulinei duce la dezvoltarea accelerată a celulelor cutanate, iar melanina – pigmentul din celule – se acumulează în anumite locuri formând pete brune. Dacă observați astfel de pete ar fi bine să faceți un test de sânge pentru verificarea glicemiei.

Alte semne care ar trebui să vă dea de gândit sunt tulburările de vedere. Atât încețoșarea vederii, cât și îmbunătățirea bruscă a capacității vizuale pot indica fluctuații ale glicemiei.

Diabetul afectează și circulația sângelui, ceea ce poate predispune la deshidratarea pielii și apariția mâncărimilor, mai ales la nivelul mâinilor și a tălpilor. În cazul în care utilizarea frecventă a unei creme hidratante nu rezolvă problema mancarimii, trebuie să luați în calcul testarea glicemiei.

Foarte mulți diabetici au tulburări de respirație în timpul somnului. De aceea, persoanele care sforăie, nu dorm bine și au stări de somnolență diurnă ar fi bine să își facă analize pentru depistarea diabetului. Un studiu canadian arată că 23% dintre pacienții diagnosticați cu sindrom de apnee în somn dezvoltă diabet în următorii 5 ani. Cercetătorii presupun că pacienții cu tulburări de respirație în somn eliberează hormoni de stres, care cresc nivelul glicemiei.

Un studiu efectuat la Institutul de Sănătate Publică din SUA sugerează că scăderea auzului ar putea fi unul din semnele precoce ale diabetului. Persoanele cu niveluri crescute ale zahărului în sânge au cu 30% mai multe riscuri de surditate. Cercetătorii susțin că diabetul deteriorează vasele de sânge și nervul auditiv, ceea ce duce la scăderea auzului.

Așadar, nu ignorați aceste semne și mergeți la medic pentru teste de verificare a diabetului. Important este să aflați din timp dacă aveți probleme și să luați măsuri de prevenție înainte de instalarea diabetului.

Aveți grijă de voi și fiți atenți la semnalale pe care corpul le transmite. Pe curând!

Etichete articol:
diabetglicemiesfaturisomnstresvideo
Articolul anterior
Cum scapi de balonare?
Articolul următor
De ce îmbătrânește pielea?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
NutrițieTrăiește sănătos cu SimonaVideo