Parenting, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Animalele de companie trebuie învățate să nu fie geloase pe copii!

Autor:

Câinele, pisica se cuibăresc adesea în sufletul nostru, ne așteaptă acasă cu bucurie și veselie și ne înconjoară cu toată dragostea lor. Pentru copii, reprezintă momentul suprem de relaxare și de voie bună. Cum trebuie să ne purtăm cu animalele când avem copii în preajmă, în așa fel încât siguranța și sănătatea celor mici să nu fie pusă în pericol? Ori cum ar trebui să ne dresăm cățelul, pentru a evita geloziile, atunci când în cadrul unei familii apare un bebeluș, ne spune dr. Alexandru David, specialist în medicină comportamentală și etologie canină, în cadrul discuției avută cu Simona Dragomir, în studioul Ziarului de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
animal de companiecopileducaregeloziereguli de igienăveterinarvideo

Animalele de companie preferate sunt, pentru unii dintre noi, suflete de care nu ne putem despărți nicicum. Casa se umple de bucurie, odată cu jocurile și giumbușlucurile lor, aducând relaxare și veselie în familie. Pentru a putea fi însă membri cu drepturi depline, este important ca orice animal de companie să fie deparazitat, iar vaccinurile să-i fie făcute la timp. Printr-o bună educație și cu un dresaj menit să-i inducă modul corect de a reacționa și de a se comporta în diferite situații, animalul de companie învață să nu invadeze intimitatea stăpânului, mai mult decât îi este permis. ”Dacă noi obișnuim să pupăm cățelul în bot, tendința lui va fi aceea de e ne linge pe față, pe gură. Lucru ce nu este deloc de dorit, putându-ne afecta sănătatea. Mângâierile, jocurile pe care le facem cu el, acestea trebuie să fie semnele noastre de afecțiune”, explică dr. Alexandru David.

Nu trebuie să agresăm animalul!

Și dragostea copiilor pentru animalele care trăiesc zi de zi alături de ei și de părinții lor, în casă, trebuie manifestată cu grijă, fără să agaseze sau să enerveze în vreun fel animalul. Este important ca părinții, în momentul în care aduc un câine în casă, să se asigure că este unul blând, cuminte, înțelegător, cu care copiii pot conviețui. ”Gelozia nu trebuie să apară. Dacă un câine este gelos, mai ales în cazul apariției unui bebeluș, trebuie neapărat educat”.

Regulile de igienă, extrem de importante

Atenția părinților trebuie sporită, mai ales când copiii sunt mici. Mâncarea animalelor nu trebuie să ajungă și în gura copiilor, jucăriile câinilor sau ale pisicilor nu trebuie să fie și cele ale prichindeilor, iar apropierea dintre ei să se facă ușor, prin mângâieri fine, care să nu sperie pe nici unul dintre ei. ”Copiii trebuie educați în același timp cu animalele. Atât ele, cât și copiii trebuie învățați să se accepte reciproc, să se poarte frumos unii cu alții, iar cel mic, imediat după ce mângâie cățelul sau pisica, trebuie să se spele pe mâini”, ne descrie doctorul David planul pe care trebuie să-l urmăm.

Grijă sporită în cadrul femeilor gravide

Și femeile însărcinate trebuie să acorde mare atenție animalelor pe care le au în casă. Din cauza toxoplasmozei cu care se pot pricopsi, este bine să stea departe de litiera pisicii, să aibă grijă ca animalele de companie sa fie curate, iar la primul semn de boală al patrupedului, să meargă cu el la doctor, căci, ne explică medicul veterinar, ”o zi de boală la animale este cât trei la oameni și trebuie acționat rapid”.

Așa cum învățăm un copil un comportament frumos, plin de blândețe și de respect, așa trebuie educat și un animal de companie. În acest fel, bucuria este dublată de armonie, într-un mediu plăcut, aducător de liniște și de relaxare, atât pentru animalele de companie, cât și pentru toți ceilalți membri ai familiei!

Etichete articol:
animal de companiecopileducaregeloziereguli de igienăveterinarvideo
Articolul anterior
Cum scăpăm de respirația urât mirositoare?
Articolul următor
Cum alungăm astenia de toamnă?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
ParentingTrăiește sănătos cu SimonaVideo