Psihologie, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Sfaturi simple pentru sărbători fără stres

Autor:
Vezi toate articolele despre:
Craciunmagneziurhodiolasărbătorisfaturishoppingstresvideo

Cumpărături, cadouri, aglomerație… Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Crăciun. Tu cum reziști agitației și stresului? Simona Dragomir vine cu câteva sfaturi simple pentru sărbători fără stres.

 

Video transcript

Bun găsit, dragii mei! Ne aflăm în pragul Sărbătorilor de iarnă și parcă simțim că tensiunea începe să crească în jurul nostru. Cumpărături, aglomerație, goana după cadouri, curățenie și bunătăți tradiționale ce trebuie pregătite, participarea la tot felul de petreceri… Toate acestea pot fi copleșitoare. Și iată cum, ceea ce ar trebui să fie cea mai armonioasă perioadă din an, pentru mulți dintre noi, poate deveni sursă de stres.

Deși lupta contra stresului poate fi o adevărată provocare, măcar acum de Sărbători merită să vă eliberați mintea și sufletul. Există strategii de eliminare a stresului, iar în completarea lor vin remediile blânde, cum ar fi magneziul și rhodiola.

Bucurați-vă de soare și de lumină! Ori de câte ori aveți ocazia, profitați de orele de lumină și faceți o plimbare în aer liber. Soarele stimulează producția de serotonină. Sunt substanțe care ne dau starea de bine și ajută la ameliorarea tulburărilor afective sezoniere.

Faceți aromaterapie cu esență de citrice! Nu întâmplător aroma portocalelor este specifică sărbătorilor de iarnă. Studiile care se ocupă de combaterea stresului au descoperit că parfumul citricelor generează o stare de bine, de confort. Specialiștii spun că uleiul esențial de citrice are efect liniștitor asupra creierului, contribuind la reducerea anxietății.

Fiți generoși cu voi înșivă și cu cei din jur! Aveți grijă de voi încercând să nu vă suprasolicitați pentru a face pe plac altora, împărțiți sarcinile și spuneți „nu” măcar din când în când. Nu vă concentrați însă doar asupra propriei persoane. Este perioada cadourilor. Dăruiți cadouri din suflet și faceți bine celor din jor. Zâmbetul unui copil sau al unui bunic căruia îi faceți o bucurie vă poate schimba radical stare de spirit.

Ascultați colinde sau muzica preferată! Potrivit studiilor referitoare la meloterapie, ascultarea muzicii preferate are efect direct de relaxare a sistemului nervos și cardiovascular.

Țineți la îndemână remedii antistres! Specialiștii recomandă magneziul și rhodiola pentru a crește rezistența organismului la stres. Magneziul contribuie la reducerea oboselii, relaxarea musculară, funcționarea normală a inimii și a sistemului nervos. La rândul ei, rhodiola este una dintre cele mai bune plante cu acțiune tonic-adaptogenă. Supranumită „rădăcina de aur”, rhodiola îmbunătățește capacitatea de adaptare și de rezistență a organismului în condiții de stres, are rol energizant și revigorant.

Pregătiți-vă pentru sărbători pline de energie și voie bună! Să aveți sănătate și bucurie multă. Rămâneți alături de noi pentru alte sfaturi care vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea! Pe curând!

Etichete articol:
Craciunmagneziurhodiolasărbătorisfaturishoppingstresvideo
Articolul anterior
Cum și ce mâncăm de sărbători?
Articolul următor
ABC-ul nutriției sănătoase
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
PsihologieTrăiește sănătos cu SimonaVideo