Rețete, Video

Desert cu frișcă aromată

Autor:
Vezi toate articolele despre:
frișcăNutrițiepofta de dulcerețetesfaturivideo

Astăzi vă sugerez o idee pentru un desert care se face ușor și rapid, pe bază de frișcă aromată și fructe. Pentru aromă, eu am folosit un lichior amărui din plante (Jagermeister, un bitter nemțesc), dar puteți folosi orice lichior doriți.

Ingrediente

  • 500 g frișcă pentru bătut
  • 1 linguriță gelatină
  • 50 g apă
  • 5 linguri de lichior
  • stevia lichidă după gust

Începeți prin a adăuga apa peste gelatină, apoi încălziți-o ușor, la bain-marie sau microunde. Adăugați stevia lichidă, apoi începeți să bateți frișca. Adăugați gelatina topită, lichiorul și, dacă mai este necesar, stevia. Frișca este gata când își păstrează frumos forma.

Serviți-o cu ce fructe doriți. Pot fi fructe proaspete, ca de exemplu o banană sau o jumătate de portocală. Adăugați o linguriță de peltea deasupra și câteva bucățele de nuci. Sau folosiți fructe din compot, ca de exemplu caise, și radeți deasupra un pic de ciocolată neagră. Sau fructe congelate, ca de exemplu căpșuni și coacăze. Adăugați o linguriță de gem deasupra și câteva bucățele de nuci.

Acest desert vă satisface foarte bine pofta de dulce. Adaosul de nuci îl face crocant și are un echilibru bun de prospețime, aromă, dulceață și savoare, fără prea mult zahăr. Arată impresionant și se pregătește rapid.

Sfaturi

  • Aveți grijă să nu fierbeți gelatina, va căpăta un miros neplăcut. Încălziți-o ușor la bain-marie până se dizolvă bine în apă. Dacă o puneți la microunde, puneți-o pentru 10 secunde, amestecați, apoi încălziți pentru maximum încă 10 secunde dacă mai este nevoie.
  • Nu vă fie teamă să faceți mai multă frișcă deodată. Adaosul de gelatină și alcool o face să țină la frigider chiar și o săptămână. În felul acesta puteți pregăti un desert minunat în doar 2-3 minute și îl puteți face altfel în fiecare zi, prin adaosul de diferite fructe.
  • Recomand să serviți acest desert într-un vas sau pahar transparent. Arată foarte apetisant!
Etichete articol:
frișcăNutrițiepofta de dulcerețetesfaturivideo
Articolul anterior
Cum te ajută alimentația să scapi de oboseala cronică?
Articolul următor
Sfaturi de sănătate și frumusețe din perioada interbelică
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
RețeteVideo