Rețete, Video

Rețetă: Ceai verde aromat

Autor:
Vezi toate articolele despre:
ceai verdeghimbirlămâiesfaturivideo

Cu siguranță ați auzit de proprietățile antioxidante ale ceaiului verde! Aceste proprietăți sunt amplificate și mai mult dacă ceaiul este combinat cu lămâie, ghimbir și ginseng siberian. În plus, aceste adaosuri îi vor da ceaiului o aromă deosebită. Acesta este un ceai care este foarte potrivit pentru a fi servit la masă, deoarece vă va ajuta digestia. În această rețetă vă propun un mod simplu de a vă face propriul amestec de ceai verde aromat.

Ingrediente

  • 100 g ceai verde (frunze);
  • coaja de la o lămâie;
  • o bucată de ghimbir de vreo 7-8 centimetri;
  • 40 picături ulei esențial de lămâie;
  • 10 picături ulei esențial de ghimbir.

Uitați-vă mai întîi la ceaiul verde pe care îl aveți. Frunzele trebuie să fie mărișoare pentru acest proiect. Secretul este să faceți ingredientele pe care le adăugați cam de aceeași dimensiune cu a frunzelor de ceai, ca să aveți un produs cât mai omogen.

Tăiați coaja de lămâie, înlăturați cât puteți din partea albă și tăiați-o feliuțe cât mai subțiri. Feliați ghimbirul, apoi tăiați-l feliuțe cam de aceeași grosime ca a cojii de lămâie. Puneți ingredientele la uscat.

Verificați că s-au uscat bine. Acum e timpul să asamblăm ceaiul. Aveți nevoie de un borcan de sticlă mare, de cel puțin 5 litri. Un alt secret pentru îmbogățirea aromei este să adăugați și uleiuri esențiale. Turnați uleiurile în borcan, apoi rotiți borcanul, ca să-i acoperiți pereții cu uleiurile esențiale. Imediat după aceea, adăugați ceaiul și restul ingredientelor uscate. Puneți capacul și agitați borcanul cât puteți de bine.

Lăsați amestecul să absoarbă aromele timp de 24 de ore. A doua zi, lipiți etichetele cu noul conținut și puneți ceaiul înapoi în pachet sau într-un borcan închis la culoare sau mat. Și gata! Aveți propriul ceai aromat. La ceaiul verde se adaugă apă nu chiar fierbinte. Se așteaptă un pic după ce a fiert și se toarnă de la înălțime.

Vedeți ce simplu este să vă faceți propriul ceai aromat? Voi ce arome vă gândiți să folosiți?

Sfaturi

  • Folosiți, dacă aveți posibilitatea, coaja de la o lămâie organică. Spălați-o bine în apă caldă și frecați-o cu buretele de sârmă până începe să miroasă. Multe lămâi sunt acoperite cu un strat protector de plastic!
  • Uscați bine ingredientele, altfel ceaiul ar putea căpăta mucegai. Cojile de lămâie sunt bine uscate dacă se rup ușor cu mâna și trosnesc atunci când le rupeți. Uscați la aparat de deshidratat dacă aveți sau, dacă nu, la un loc cald, pentru câteva ore, de exemplu deasupra sobei sau a caloriferului, sau la cuptorul încălzit, dar oprit și cu ușa închisă.
  • Pentru a adăuga uleiurile esențiale, aveți nevoie de un borcan de sticlă mare. În primul rând, borcanul trebuie să fie de sticlă, altfel uleiurile esențiale ar putea interacționa cu alte materiale, mai ales cu plasticul. În al doilea rând, trebuie să fie mare, ca să puteți pune o cantitate rezonabilă de uleiuri esențiale pe pereții lui.

 

Etichete articol:
ceai verdeghimbirlămâiesfaturivideo
Articolul anterior
Sfaturi de sănătate și frumusețe din perioada interbelică
Articolul următor
Rețetă: Loțiune de corp cu magneziu
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
RețeteVideo