Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum ne dăm seama dacă arterele noastre suferă?

Autor:

Dureri în zona inferioară a spatelului, crampe dureroase la nivelul gambelor sau disconfortul picioarelor și tălpilor… Sunt câteva semne că arterele noastre suferă. Mai multe aflăm de la Simona Dragomir…

Vezi toate articolele despre:
arterecrampedureri de spatevideo

Bun găsit, dragii mei! Astăzi vă voi împărtăși care sunt semnele ce ar trebui să vă atenționeze, atunci când arterele sanguine, vitale pentru sănătatea noastră, sunt înfundate. Știați că, fără un sistem complet funcțional al vaselor arteriale, sângele din corpul nostru nu poate fi transportat în mod eficient către organe? Din această cauză, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni cardiovasculare pot apărea imediat. Mai mult decât atât, înfundarea arterelor poate duce și la pierderea vederii, la artrită și la durere cronică.

Cum ne dăm seama însă că arterele noastre suferă? Ei bine, detectarea arterelor înfundate este mai dificilă decât stabilirea altor diagnostice, acestea putând fi identificate doar pe baza simptomelor. Astfel, dacă te confrunți cu dureri în zona inferioară a spatelui, te poți gândi la acest diagnostic. Mai cu seamă că reducerea fluxului sanguin din zona spatelui slăbește discurile, care amortizează vertebrele, conducând la hernii și la dureri cauzate de terminațiile nervoase.

Crampele dureroase la nivelul gambelor reprezintă un alt semn ce ar trebui să ne trimită la un consult. Ateroscleroza sau îngroșarea și rigidizarea pereților arteriali pot îngreuna circulația sângelui la nivelul picioarelor. Atunci când se întâmplă acest lucru, poți experimenta dureri la una sau ambele gambe, o afecțiune cunoscută sub numele de claudicație. Cei care fumează sunt mult mai predispuși să dezvolte o astfel de afecțiune.

Nu trebuie însă să vă îngrijorați. Odată depistată cauza, remediul apare imediat. O dietă adecvată, preponderent vegetală, poate rezolva claudicația repede, uneori, fară să mai fie recidive.

Un alt simptom ce ar putea să ne dea de gândit este disconfortul picioarelor și al tălpilor. Boala arterială periferică este o acumulare de colesterol și placă de aterom ce poate apărea în extremități. De multe ori, această afecțiune duce la un disconfort la nivelul tălpilor și picioarelor, putând chiar limita capacitatea de a merge. În cazurile extreme, boala arterială periferică poate declanșa chiar pierderea unui membru. Testele simple, precum verificarea pulsului picioarelor sau un screening ce determină cantitatea fluxului sanguin la gleznă, pot identifica problema. Cei care au dureri frecvente sau se plâng de oboseala picioarelor, fumătorii și cei cu antecentente cardiovasculare în familie sunt mai expuși bolii arteriale periferice.

Chiar și apariția unui rid pe lobul urechii poate fi un semnal de alarmă. Pare ciudat, nu-i așa? În realitate însă, nenumărate rapoarte medicale au menționat aceste cute ale urechilor ca un semn tăcut al bolii cardiace coronariene. Mai precis, este vorba despre un rid apărut pe diagonală din canalul urechii către marginea lobului urechii. Desigur, uneori aceste cute ale lobului urechii pot fi și un semn al îmbătrânirii.

Disfuncțiile erectile apar și ele pe lista simptomelor cărora trebuie să le dăm atenția cuvenită. Conform specialiștilor, aceste disfuncții ne anunță că vasele de sânge nu se află în starea optimă de funcționare.

Chiar dacă pot părea neînsemnate sau fără legătură cu arterele, aceste simptome nu trebuie lăsate în voie. Vizita la medic este concludentă. Și poate chiar să ne salveze viața! Nu uitați, este mult mai ușor și mai eficient să previi, decât să tratezi!

Să ne revedem cu bine, sănătoși și plini de viață!

Pe curând!

Etichete articol:
arterecrampedureri de spatevideo
Articolul anterior
SOS grăsimea din jurul taliei!
Articolul următor
Care este dieta corectă în timpul iernii?
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo