Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum reducem poluarea din casă?

Autor:

Te-ai întrebat vreodată dacă aerul din casa ta este poluat? Aerul din interior este un aspect din viața noastră ce este deseori ignorat, însă care ne poate afecta grav sănătatea. Simona Dragomir ne spune cum putem reduce poluarea din casă!

Vezi toate articolele despre:
aerfum de țigarămetale grelepoluareproduse chimicevideo

Bun găsit! Dragii mei, voi știați că aerul din casă este mai poluat decât cel de afară?

Două dintre sursele principale de poluare al aerului din casă sunt materialele folosite la construcția clădirii în sine, ce pot conține azbest, metale grele din vopseluri și radon și obiectele din casă: de la mobilier și până la produsele chimice pe care le folosim când facem curățenie.

Dăunătoare mai sunt și fumul de țigară, mucegaiurile și bioaerosolii ce pot proveni de la oameni, animale de companie, suprafețe umede, sisteme de ventilație sau umidificatoare. Formaldehida este și ea periculoasă și se găsește în produsele din lemn presat (parchet, placaje, blaturi), în saltele, textile, în ojă, adezivi, șeminee și chiar în izolația din spumă. Lemnul presat din care este fabricat parchetul poate conține arsenic, iar odorizantele de cameră, produsele de curățare și dezinfectare, spray-urile și vopselurile pot conține benzen și toluen, compuși organici volatili foarte periculoși. În pernele din spumă poliuretanică, în mochete, saltele și chiar în scaunele pentru copii se pot găsi produse chimice ignifuge, iar în ambalajele alimentare, în perdelele de duș, tapet, detergenți și în jucăriile din plastic se pot găsi ftalați care sunt toxici pentru oameni. Dacă stai la curte și folosești pesticide pentru a combate dăunătorii din grădină, află că și aceia pot polua aerul!

Organizația Mondială a Sănătății a făcut public faptul că 92% din populația lumii respiră aer poluat și că aproximativ 7 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza poluării. Este deci extrem de important să știm cum putem reduce nivelul de poluare din casele noastre!

În primul rând trebuie să aerisim în fiecare zi camerele! Chiar și 15 minute pe zi cu geamurile deschise pot face diferența! Să renunțăm la produsele de curățenie și la odorizantele ce conțin chimicale! Să nu fumăm în casă! Fumul de țigară produce peste 200 de substanțe toxice. Să ne descălțăm la intrare pentru a nu împrăștia germeni și particule toxice prin toată casa!

Să evităm pe cât posibil pudrele, fie că vorbim despre pudră cosmetică, de talc sau de curățat! Praful pudrelor poate fi inhalat, ajunge în plămâni și poate cauza afecțiuni respiratorii. Să aerisim măcar 24 de ore hainele pe care le luăm de la curățătorie! Majoritatea firmelor ce curăță haine folosesc produse chimice pentru a îndepărta murdăria. Să ne decorăm casa cu plante ce reduc poluarea! Am mai vorbit despre ele, dar vi le reamintesc pe scurt: bromelia, dracena, planta-păianjen și arborele de jad pot elimina până la 87% din compușii toxici aflați în aer.

Tot pentru un aer mai curat putem instala în casele noastre un filtru de aer, un purificator sau un dezumidificator care să scadă umiditatea și nivelul de clor pe care îl respirăm. Este foarte important și să schimbăm regulat filtrul aparatului de aer condiționat. Și ultima măsură, la fel de importantă, este să facem regulat revizia tehnică periodică a centralei termice, boilerului sau cuptorului pentru că acestea pot avea scăpări de dioxid de carbon sau dioxid de azot.

Ne place sau nu, aerul poluat face parte din viețile noastre. Esențial este să știm cum să menținem aerul cât mai curat acasă, la birou sau oriunde ne petrecem cea mai mare parte a zilei. Ne ajunge poluarea din oraș! Sa ne menținem casele curate și aerisite!

Pe curând!

Etichete articol:
aerfum de țigarămetale grelepoluareproduse chimicevideo
Articolul anterior
Cu ce înlocuim cafeaua?
Articolul următor
Top 5 probleme care ne fac zile fripte vara și cum să le evităm
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo