Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Importanța radioterapiei în tratamentul oncologic

Autor:

Radioterapia este una dintre metodele de tratament folosite în cazul bolnavilor oncologici, alături de intervențiile chirurgicale și chimioterapie, în funcție de specificul fiecărui caz. Despre radioterapie și despre modul în care aduce beneficii bolnavului oncologic aflăm mai multe de la  Dr. Gabriel Rîcu, medic primar radioterapie, invitatul Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
canceroncologieradioterapie

Medicul radiolog, în colaborare cu medicul oncolog, este cel care stabilește care este schema potrivită și oferă informațiile necesare pentru pregătire. Este însă important să cunoaștem mai multe despre acest tip de tratament, despre aparatura de specialitate ce este bine să respecte standardele de calitate urmărite în orice țară apreciată pentru calitatea actului medical.

  • Radioterapia poate fi un tratament oncologic care, în anumite cazuri, chiar să substituie intervențiile chirurgicale.
  • Este un tratament care țintește zona cu probleme, încercându-se, de câte ori este posibil, să se evite zonele importante ce ar putea fi afectate – țesuturile sănătoase din jur.
  • România este aliniată la standardele internaționale în ceea ce privește tipurile de radioterapii. De exemplu, atât în România, cât și în alte țări recunoscute pentru calitatea actului medical, pacienții vor respecta același număr de ședințe de radioterapie pentru un anumit tip de cancer.
  • După efectuarea tratamentelor prin radioterapie, pacientul poate avea simptome care se remit după câteva zile, dar există cazuri în care starea de oboseală se întinde pe o perioadă mai lungă de timp.

Pentru a afla mai multe despre cum ne pregătim pentru radioterapie, care sunt efectele și cum ne ajută în tratarea cancerului, vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
canceroncologieradioterapie
Articolul anterior
Răul de mișcare și răul de înălțime. Cum le gestionăm?
Articolul următor
L-teanina sau cum să îți îmbunătățești starea de spirit în mod natural
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo