Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Țiuitul în urechi poate da dureri de cap? – VIDEO

Autor:

Deși pare greu de crezut, între migrenele cu care ne confruntăm cu toții și țiuitul în urechi, prezent la aproximativ 20%-30% din populație, există o legătură de cauză-efect. Durerea neplăcută pe care o resimțim este cauzată de peptidele inflamatorii.

Vezi toate articolele despre:
migrenătinitusurechevideo

Studiile au demonstrat că durerea neplăcută pe care o resimțim în momentul în care ne confruntăm cu o migrenă este determinată de peptidele inflamatorii eliberate de fibrele nervoase din nervul cranian. Acest proces poate provoca o sensibilitate care să predispună la apariția tinitusului.

Invitata Simonei Dragomir în cadrul emisiunii Trăiește sănătos este doamna dr. Ioana Vodă, medic primar ORL, doctor în științe medicale, care ne vorbește despre tinitus și migrene.

Ce este tinitusul și care îi sunt cauzele?

Tinitusul este un sunet la nivelul urechii, care se manifestă prin prezența unui zgomot sau a unui țiuit. În urechea internă există niște celule cu cili care percep mișcările și vibrațiile și le transmit creierului sub formă de sunete. Tinitusul apare în momentul în care aceste celule nu funcționează normal și transmit creierului impulsuri electrice pe care acesta le recepționează greșit.

Nevoia de relaxare și starea de bine

Atât migrenele, reprezentate de o hiperexcitabilitate într-o anumită zonă a capului, cât și tinitusul sunt elemente perturbatoare pentru creier. În asemenea cazuri, este foarte important să ne schimbăm ritmul de viață și să ne relaxăm ascultând muzică sau făcând mișcare. O alimentație sănătoasă și lucrurile care ne plac vor scădea nivelul de hiperexcitabilitate și ne vor induce o stare de bine care este foarte importantă pentru o funcționare optimă a întregului organism.

Vizionând acastă emisiune, veți afla ce sunt migrenele, ce le cauzează și cum recunoaștem o migrenă, dar și ce este tinitusul și care sunt cauzele care îl determină. În cadrul emisiunii se vorbește și despre riscurile la care ne supunem dacă ignorăm durerile de cap sau țiuitul în urechi și care sunt remediile pentru reducerea sau eliminarea durerii și a țiuitului.

Pentru mai multe informații puteți afla din materialul video disponbil în linkul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
migrenătinitusurechevideo
Articolul anterior
Imunitatea psihică în pandemie – VIDEO
Articolul următor
Te confrunți frecvent cu disconfortul digestiv? Iată 10 cauze ale balonării!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo