Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum ne vindecăm emoțiile și gândurile pozitive? – VIDEO

Autor:

Gândurile pozitive și evitarea conflictelor cu cei din jur ne oferă pace interioară și ne ajută să depășim mai ușor micile probleme care apar. Dacă gândim pozitiv, nu reacționăm agresiv și nu continuăm la nesfârșit să ne gândim că cineva a făcut o acțiune care ne-a deranjat, vom ajuta și organismul să fie mai puțin stresat și, astfel, mai sănătos.

Vezi toate articolele despre:
emoțiisentimentesomatizarestresvideo

În această ediție a emisiunii sale, Simona Dragomr o are ca invitată pe doamna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

De ce este important să ne păstrăm energia pozitivă?

Regula fundamentală a naturii este să cooperăm cu cei din jur și să ne ajutăm reciproc, însă, din ce în ce mai des, suntem tentați să intrăm în conflict cu celălalt, să concurăm și să ne separăm. Toate acestea implică emoții negative care, pe termen lung, ne afectează! Evitarea unor astfel de situații este strâns legată de alegerile pe care le facem – închidem televizorul și ascultăm muzica preferată sau citim o carte, ne trezim cu zâmbetul pe buze și nu luăm responsabilitățile zilei ca pe niște poveri. Sentimentele negative venite în cascadă ne stimulează producerea hormonilor de stres, responsabili, pe moment, cu reacțiile organismului, dar pe termen lung ne poate afecta starea de sănătate.

Somatizarea emoțiilor

Studiile arată că 75% dintre boli sunt psihosomatice, iar explicația acestor statistici este simplă. Somatizarea este răspunsul organismului la conflictele trăite în interior. Dezechilibrele apărute la nivel emoțional au urmări la nivel fizic, producând diferite boli. Acesta este principalul motiv pentru care este important să ne păstrăm energia pozitivă și să evităm manifestarea trăirilor care ne fac rău, mai ales că, de obicei, somatizarea se produce automat și involuntar. Ajungem doar să ne întrebăm de ce avem anumite afecțiuni.

Tehnici prin care să ne menținem gândurile pozitive

Pentru a reuși să fim fericiți să simțim pace în suflete, trebuie să privim, mai întâi, în interiorul nostru și să descoperim ce conflicte emoționale avem. De asemenea, putem asculta muzica preferată, putem face câteva exerciții de respirație, mișcare în aer liber sau ședințe de psihoterapie. Gândirea pozitivă ne poate ajuta să ne accesăm autovindecările și să ne menținem starea de sănătate.

Urmărind emisiunea veți afla de ce este important să ne păstrăm energia pozitivă, ce reprezintă somatizarea emoțiilor, cum împiedicăm sentimentele să ne afecteze sănătatea, ce tehnici de energizare să adoptăm, dar și ce suplimente sunt recomandate.

Accesând linkul disponbil la începutul acestui articol, puteți viziona întreaga emisiune!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
emoțiisentimentesomatizarestresvideo
Articolul anterior
De ce plâng copiii? – VIDEO
Articolul următor
Sistemul limfatic și sănătatea noastră. Cum îl păstrăm funcțional? – Video
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo