Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum să te lași de fumat? – VIDEO

Autor:

Renunțarea la fumat este cel mai bun lucru ce poate fi făcut în primul rând pentru noi înșine, iar apoi pentru cei dragi ce sunt în jurul nostru. Deși poate fi un proces complex, anevoios, ce dă bătăi de cap și vine la pachet cu multe obstacole de întâmpinat, nu este imposibil. Alegerea conștientă este un prim pas foarte important pentru sănătate în această direcție.

Vezi toate articolele despre:
cancerfumatțigăritutunvideo

Se știe că fumatul este un obicei dăunător, acesta fiind unul dintre motivele majore ce merită să fie luat în considerare atunci când ne dorim cu adevărat să eliminăm acest viciu. Renunțarea la fumat nu este atât de ușor de realizat, pentru că, de cele mai multe ori, majoritatea oamenilor revin la consumul de tutun la scurt timp după ce încearcă să se lasede fumat, iar unii sunt convinși că nu pot renunța.

În această ediție a emisiunii Trăiește sănătos, Simona Dragomir o are ca invitată pe dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, care oferă sfaturi despre modalitățile de a te lăsa de fumat și de a reuși în această direcție.

De ce să te lași de fumat?

Pentru cei nefumători este ușor de abordat acest subiect, de aceea ei pot da cele mai multe sfaturi. Însă pentru un fumător înverșunat și care este dependent, pentru că fumatul creează dependență, acest subiect este foarte sensibil. Dar vestea bună este că foarte mulți fumători au reușit să se lase de fumat. Deci nu este imposibil, ci doar este nevoie de voință și determinare.

Un prim aspect ar fi să îți dorești foarte mult, acesta fiind momentul propice pentru a face pasul important. O motivație puternică în care te poți ancora și la care poți apela este să ai în vedere bunăstarea fizică și sănătatea celor dragi.

Se știe că fumatul pasiv este aproape la fel de nociv și are aceleași efecte devastatoare asupra sănătății celor care nu fumează, dar care stau în preajma celor fumători inhalând atât fumul lor expirat, cât și fumul țigărilor.

Efectele nefaste ale fumatului

Este cunoscut faptul că efectele pe care fumatul le are asupra sănătății sunt nefaste și pe termen lung. Se știe că fumatul eliberează în copul uman substanțe chimice care afectează nu doar plămânii.

Așadar, fumatul declanșează efecte adverse la nivel psihic, mental, favorizând boli neuro-degenerative. Scade imunitatea – fumătorii fiind mai predispuși la diverse afecțiuni, în special asupra aparatului respirator. Slăbește inima, precum și alte organe și țesuturile. Crește riscul de infarct prin scăderea nivelului de oxigen ce apare în timp.

Sunt afectați receptorii gustului, ai mirosului și respirația. Crește aciditatea gastrică, rezultând diverse afecțiuni care înrăutățesc starea de sănătate. Predispune la infertilitate, tulburări endocrine și de dinamică sexuală, iar tenul este și el afectat.

Cum să te lași de fumat?

Setarea la nivelul creierului că vrei să te lași de fumat este cel mai important aspect. Mintea este o unealtă eficientă în atingerea scopurilor și în controlul tuturor gândurilor, al tentațiilor și al stărilor ce pot apărea în acest demers.

Plantele sunt foarte benefice și ajută în această direcție ca organismul să se adapteze, de asemenea ele elimină stresul ce apare în timpul sevrajului. Bineînțeles, îndrumarea și ghidarea unui medic specialist este și aceasta binevenită și recomandată.

Simona și invitata ei au abordat în această emisiune următoarele subiecte:

  • Cum încercăm să ne lăsăm de fumat?
  • Ce să facem astfel încât să nu revenim la obiceiul de a fuma?
  • Dacă renunțăm la fumat, ne vom îngrășa?
  • Fumatul scade imunitatea?
  • Când și cum ne lăsăm de fumat?

Câteva dintre produsele recomandate și care ajută în procesul eliminării acestui viciu sunt: Rhodiola, Ginseng siberian, Melatonină.

Puteți viziona emisiunea printr-un click pe link-ul de la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
cancerfumatțigăritutunvideo
Articolul anterior
Cum îți poți păstra o digestie bună în perioada Sărbătorilor? – VIDEO
Articolul următor
Cum știm dacă ce mâncăm este sănătos? Noul sistem Nutri-Score – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo