Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cum scădem colesterolul cu ajutorul terapiilor naturale? – VIDEO

Autor:

Colesterolul reprezintă un factor care, de obicei, ne îngrijorează. Această substanță prezentă în sânge ne poate face atât bine, cât și rău. Organismul nostru are nevoie de colesterol pentru a construi celule sănătoase, un nivel ridicat al colesterolului însă poate crește riscul de boli cardiovasculare.

Vezi toate articolele despre:
alimentațiesănătatevideo

Există două tipuri de colesterol: LDL – colesterolul „rău”, care se acumulează în pereții arterelor, făcându-le înguste, și HDL – colesterolul „bun”, care preia excesul de colesterol și îl transportă înapoi în ficat.

La Hello Sănătate TV, Simona Dragomir o are ca invitată pe doamna dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, pentru a afla împreună mai multe despre colesterol.

Factori favorizanți ai colesterolului mărit

Creșterea colesterolului este influențată de stilul de viață pe care îl adoptăm și de alimentație. Consumul produselor de patiserie, de tip fast-food, al dulciurilor, al preparatelor prăjite sau al grăsimilor saturate, în special al celor hidrogenate, crește riscul de a avea niveluri ridicate de colesterol. Alți factori favorizanți sunt fumatul, consumul excesiv de alcool, dar și stresul și lipsa odihnei.

Produse recomandate pentru scăderea colesterolului

În cadrul discuției cu Simona, doamna dr. Ruxandra Constantina a recomandat, pe lângă adoptarea unei alimentații sănătoase, și câteva suplimente alimentare de calitate: Coenzime Q10, pentru reducerea colesterolului, și LiverHelp Forte, care este benefic pentru ficat, având o acțiune detoxifiantă și hepatoprotectoare.

Ce trebuie să știm despre colesterol

În cadrul acestei emisiuni au fost abordate subiecte precum factorii favorizanți ai creșterii colesterolului, respectiv cât de mult contează stilul de viață, care este colesterolul „bun” și care este cel „rău”, dar și ce fel de analize sunt recomandate. Discuția a continuat cu importanța dietei alimentare, ce ar trebui să consumăm pentru a ține colesterolul sub control, dar și care sunt suplimentele recomandate pentru a reduce riscul de a ne confrunta cu colesterol crescut.

Pentru mai multe informații, vă invităm să urmăriți întregul material video, aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alimentațiesănătatevideo
Articolul anterior
Indicații nutriționale post-COVID – VIDEO
Articolul următor
Menopauză mai ușoară, provocări și soluții – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo