Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Importanța anesteziei și a medicului anestezist

Autor:

Anestezia este utilizată la scară largă, peste tot în lume, pentru a ajuta pacientul să nu simtă durerea, în cazul intervențiilor chirurgicale. Dar ea face, de fapt, mult mai mult decât atât, dacă luăm în calcul substanțele eliberate în condiții de stres.

Vezi toate articolele despre:
anestezieintervenție chirurgicalăoperațievideo

Dr. Daniela Godoroja-Diarto, medic primar anestezie – terapie intensivă, doctor în medicină și coordonator secție ATI, vorbește în emisiunea Simonei Dragomir despre cât de importantă este anestezia, alături de medicul care o efectuează, în viața noastră.

Ce este anestezia?

Atunci când există o afecțiune la nivelul corpului, care are nevoie de intervenție ghirurgicală, bineînțeles, este nevoie de anestezie, pentru a nu utiliza tehnica operațiilor „pe viu”, care se făceau în Evul Mediu. Mai mult decât atât, pe plan emoțional, un aspect care influențează modul în care decurge operația este acela că, din cauza fricii, se eliberează adrenalină, iar corpul se află tot timpul în poziție crispată, îngreunând munca medicului. De aceea, anestezia este și o modalitate care ajută la relaxarea corpului, favorizând desfășurarea intervenției în condiții normale.

De ce ne este frică de anestezie?

Având în vedere că în timpul operației, corpul se află într-o stare de inconștiență, fără a avea control asupra a ceea ce se întâmplă, multe persoane au teamă sau chiar refuză să se supună unei astfel de intervenții, care le poate salva viața. De fapt, este vorba de teama de necunoscut, de a nu ști ce se întâmplă cu corpul tău, însă tot secretul stă în încrederea pe care o avem în medicul care desfășoară operația.

Trebuie să mai ținem cont de un aspect important, în cazul în care avem teamă din cauza anesteziei. Este nevoie să știm că toate lucrurile trebuie făcute la timp. Cu cât amânăm mai mult o intervenție chirurgicală, de frica faptului că poate vom avea urmări negative, cu atât riscul ca aceste lucruri să se petreacă este mai mare. De aceea, cu toții ar trebui să fim conștienți de sănătatea noastră, mai presus decât frica de anestezie.

În cadrul acestei emisiuni, subiectele urmăresc:

  • Care sunt beneficiile anesteziei, în afară de aceea de a nu simți durerea?
  • Cum trebuie să privim anestezia?
  • Cum s-a schimbat de-a lungul timpului modul în care corpul tolerează anestezia?

Aflați mai multe, urmărind întreaga emisiune, aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
anestezieintervenție chirurgicalăoperațievideo
Articolul anterior
Durerile de sâni pot indica probleme neașteptate
Articolul următor
Sfaturi esențiale pentru femeile la menopauză
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo