Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Prevenția salvează vieți! – VIDEO

Autor:

Auzim tot mai des faptul că este mai bine să prevenim decât să tratăm, ceea ce este perfect adevărat, însă cum facem acest lucru?

Vezi toate articolele despre:
boli cardiovasculareprevențiestil de viață sănătosvideo

În această emisiune, Simona Dragomir discută alături de invitata sa, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, despre importanța unui gest pe cât se poate de simplu, acela de a preveni, care are un rol cât se poate de serios, acela de a ne salva viața.

60% din decese sunt cauzate de boli cardiovasculare

Ne simțim bine, nu ne doare nimic, deci suntem sănătoși. Nu întotdeauna faptul că lipsește durerea înseamnă și că suntem cu adevărat bine. De cele mai multe ori, simptomele încep să apară abia când boala este deja instalată și de cele mai multe ori este mult mai greu de tratat.

De aceea, este importantă prevenția, care ne prelungește durata de viață, dar și calitatea vieții, adică să luăm măsuri înainte ca boala să apară.

Peste tot în lume, dar și în România, primele locuri în cazul deceselor sunt ocupate de persoanele care suferă de boli cardiovasculare. La femei, principalele boli care provoacă decesul sunt cancerul de col uterin și cancerul de sân, iar la bărbați este vorba despre cancerul bronhopulmonar și de colon, provocat din cauza unui consum exagerat de prăjeli, carne roșie sau fast food.

Schimbăm stilul de viață, prevenim apariția bolilor

80% dintre bolile cronice degenerative sunt determinate de un stil de viață nesănătos, sedentarism, stres, obiceiuri nocive sau o dietă dezechilibrată.

Un stil de viață sănătos înseamnă să eliminăm mâncarea de tip fast food, grăsimile hidrogenate (care se găsesc în produsele de patiserie), dar și să ne hidratăm, adică să bem apă, limonadă, sucuri naturale și să reducem stresul. Foarte mult contează atitudinea noastră față de stres, cum ne raportăm la situațiile limită din viața noastră, chiar dacă acesta este prezent și nu îl putem elimina de tot. Mai mult, este important să ne păstrăm o greutate optimă, pentru că kilogramele în plus, mai ales pe zona abdomenului înseamnă inflamație și mai ales să facem mișcare: minimum 30 de minute zilnic, plimbări, înot, jogging, dans, urcăm pe scări, nu luăm liftul.

Nu în ultimul rând, să nu uităm de vizitele periodice la medic, controale de rutină, care ne pot salva viața cu adevărat.

Urmăriți întreaga emisiune pentru a afla mai multe informații despre prevenție.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
boli cardiovasculareprevențiestil de viață sănătosvideo
Articolul anterior
Puterea sportului și a familiei – VIDEO
Articolul următor
Riscurile expunerii prelungite la soare – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo