Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Remedii naturale pentru scăderea colesterolului

Autor:

Ne ferim de alimentele ce conțin un nivel ridicat de grăsimi, dar cu toate acestea, sunt ele singurele declanșatoare ale creșterii nivelului de colesterol?

Vezi toate articolele despre:
alimentațiecolesterolgrăsimivideo

Despre importanța alimentației și despre cei mai buni aliați în menținerea nivelului optim al colesterolului discută în emisiunea de astăzi Simona Dragomir, alături de invitata sa, Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competențe în apifitoterapie.

„Am colesterolul prea mare și, totuși, nu mănânc grăsimi. Ce să fac?”. Multă lume se îngrijorează când vine vorba de colesterol. Cu toate acestea, de multe ori, nu consumul de grăsimi este declanșatorul acestei probleme, ci unul dintre contribuitori este chiar consumul de alimente cu un conținut ridicat de zahăr. De asemenea, o altă problemă este lipsa de mișcare fizică, care nu numai că favorizează creșterea nivelului de colesterol, ci și provoacă multe alte probleme de sănătate.

O alimentație sănătoasă presupune un consum ridicat de legume și fructe, dar mare atenție la fructele bogate în zahăr. Fructe precum bananele, strugurii sau perele trebuie consumate cu moderație, fără a fi combinate, întrucât glucoza acumulată se transformă în colesterol și în acizi grași, ceea ce determină depunerea de grăsimi. Mai mult, cartofii ar trebui consumați la cuptor, stropiți cu ulei de măsline, și nu prăjiți, deoarece uleiul prăjit înseamnă grăsime nocivă pentru colesterol. Unele grăsimi nu sunt bune, dar trebuie să știm că grăsimile vegetale regăsite în avocado, nuci sau ulei de rapiță pot fi consumate fără griji.

În cadrul emisiunii, subiectele abordate urmăresc:

  • Care sunt alimentele care favorizează creșterea nivelului de colesterol?
  • Sunt grăsimile singurele care provoacă un nivel ridicat al colesterolului?
  • Care sunt pericolele colesterolului ridicat și la ce boli poate duce acesta?
  • Care sunt schimbările în stilul de viață care pot determina o stare de sănătate și un nivel al colesterolului bune?

Dacă aveți probleme în menținerea unui nivel normal al colesterolului, urmăriți materialul video din prima parte a acestui articol și răspundeți-vă la întrebări prin intermediul urmăritorilor care i-au adresat nelămuriri doamnei doctor, chiar în cadrul emisiunii.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alimentațiecolesterolgrăsimivideo
Articolul anterior
Digestie echilibrată, energie în fiecare zi. Cum ne păstrăm în formă în vacanță?
Articolul următor
Tot ce trebuie să știi despre sindromul bilei leneșe
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo