Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Tratamente ortodontice la orice vârstă? De la estetic, la funcțional

Autor:

Care este vârsta potrivită pentru a apela la medicul ortodont? Îndreptarea dinților a devenit o „modă” sau este un lucru cât se poate de necesar?

Vezi toate articolele despre:
danturăortodonțiestomatologievideo

Atunci când se pune problema îndreptării dinților, cu toate că acest lucru este posibil la orice vârstă, trebuie să ținem cont de faptul că lucrurile stau diferit. Având în vedere ca la cei mici dantura este în creștere, iar în cazul adulților, totul este deja fix, se adoptă proceduri diferite. Despre acest subiect, dr. Anca Oltean, medic primar ortodonție, estetică dento-facială, discută alături de Simona Dragomir, la Hello Sănătate TV.

Îndreptarea dinților – necesitate, mai mult decât frumusețe

Dinții strâmbi nu înseamnă doar zâmbet cu jumătate de gură, ci reprezintă o adevărată problemă, care poate provoca urmări serioase. Vorbim despre o incapacitate de a mesteca bine mâncarea, despre incapacitatea de a pronunța corect și de a articula bine cuvintele, dar și despre o mușcătură incorectă, care poate duce în timp la o strâmbare și serioasă a dinților.

Mai mult decât atât, o mușcătură incorectă poate duce pe măsură ce trec anii la apariția unei boli parodontale, adică inflamarea gingiilor care, împreună cu o igienă defectuoasă, favorizează extinderea inflamației, depunerile de tartru sau pungile parodontale, unde se acumulează resturile alimentare.

Prevenția este mama sănătății

Auzim de multe ori în jurul nostru vorba „mai bine să previi decât să tratezi“. Acest lucru se aplică foarte bine și în medicina dentară, unde se impune vizita anuală, pentru depistarea eventualelor probleme. Indiferent că există sau nu durere, medicul dentist trebuie să examineze cavitatea bucală, pentru ca în cazul în care observă ceva care nu este în regulă, să poată face ceva în privința aceasta, cu mai multă ușurință.

Vă invităm să aflați mai multe urmărind întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
danturăortodonțiestomatologievideo
Articolul anterior
Protecția solară a copiilor
Articolul următor
Cafeaua: între risc și beneficiu – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo