Exerciții fizice și sport, Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

De ce se acutizează durerile articulare în sezonul rece?

Autor:

De multe ori, chiar dacă nu ne confruntăm în mod curent cu durerile articulare, acestea își pot face simțită prezența, cu precădere, în sezonul rece. Un tablou complet și complex despre durerile articulare ne oferă Cristian Mărgărit, consultant nutriție și fitness, o prezență mereu plăcută în studioul Ziarului de Sănătate, alături de Simona Dragomir.

Vezi toate articolele despre: video

Vă prezentăm, pe scurt, câteva dintre aspectele discutate în cadrul emisiunii. Pentru a vă bucura de informațiile pe larg, vă invităm să savurați materialul video de mai sus!

  • Fie vară, fie iarnă, este indicat să evităm alimentele proinflamatorii: zahăr, făinoase și uleiuri vegetale. Lactatele, controversatul subiect, pot fi consumate, însă în forme fermentate. Laptele dulce este cel responsabil de multe procese inflamatorii. Fructele și legumele crude sau puțin preparate sunt indicate într-o dietă antiinflamatorie.
  • Mulți și-au format reflexul ca pentru diverse dureri osoase să apeleze la consumul de calciu. În lipsa unor analize, o astfel de administrare se poate dovedi chiar periculoasă. Calciul este, la mulți dintre noi, în exces mai ales că nu este echilibrat de necesarul de magneziu. Magneziul are un rol important la nivelul mușchilor. Și este important de reținut că multe dintre durerile pe care le credem articulare sunt, de fapt, dureri musculare.
  • Și excesul de carne este extrem de riscant, mai ales dacă alegem, cedând tentației gustului, să o consumăm prăjită sau la grătar.
  • Microbiomul este, și de această dată, în focus. Un dezechilibru la nivelul florei intestinale poate sta ca bază a unor dezechilibre de absorbție și poate genera, astfel, probleme inflamatorii serioase. Reglarea cu un supliment pe bază de probiotice și prebiotice este ideală, mai ales în contextul alimentației actuale.
  • Alcoolul este de evitat pentru cei care deja experimentează dureri articulare. Cei care nu se confruntă cu astfel de dureri este bine să păstreze, desigur, un echilibru.
  • Somnul este foarte important și în durerile articulare. Este momentul în care ne refacem, ne regenerăm, ne reglăm.
  • Scăderea în kilograme este importantă. Pe lângă faptul că, în cazul supraponderalității, articulațiile persoanei sunt suprasolicitate, grăsimea secretă, la rândul ei, substanțe inflamatorii. Nu vorbim însă de diete drastice de pierdere în greutate, ce pot duce mai departe tot la dezechilibre, ci la diete treptate, pe bază de fibre ce stimulează digestia, elimină toxinele și previn constipația.
  • Consumul de colagen este, deși îl menționăm la finalul articolului, extrem de important, atât pentru sportivi, cât și pentru celelalte persoane. Află mai multe despre importanța colagenului în refacerea articulațiilor și în diminuarea durerilor, aici!

Așa cum spuneam, vă invităm să vă relaxați și să urmăriți materialul video, savurând un ceai aromat. Nu, cafeaua nu este indicată. Dincolo de caracterul adictiv, produce deshidratarea organismului și implicit a articulațiilor, accentuând diverse dureri articulare.

Vizionare plăcută!

Etichete articol: video
Articolul anterior
Imunitate scăzută? Ce trebuie să mănânci și ce suplimente să iei?
Articolul următor
Sănătatea femeii: cauzele emoționale în afecțiunile genitale
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Exerciții fizice și sportSănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo