Luana Show, Psihologie, Video

Pastila cea bună: Despre energia sexuală

Autor:

În ciuda a tot ce am învățat să credem despre sex, dorința și energia sexuală sunt sacre. Este artificial și împotriva firii să îți suprimi energia sexuală, să vorbești sau să gândești urât despre acest subiect. Creativitatea și însăși viața au la bază energia sexuală.

Vezi toate articolele despre:
energie sexualăfertilitateLuana Ibackapastila cea bunăviață sexualăvideo

Și hai să ne gândim, noi, oamenii, când simțim atracție, pasiune, inspirație, entuziasm, folosim de fapt acest tip de energie. Ar fi păcat să mă gândesc la iubiri virtuale acum și la modul în care se formează azi relațiile, însă cunosc și știu că vom mai fi contemporani cu trăirea firească a iubirii și senzualității.

De ce acest topic? Pentru că jumătate din viață sunt senzațiile. Fără ele nu ajungi să recunoști modurile de exprimare ale propriului corp. Te întrebi care-i cealaltă jumătate? Unii îi spun minte, alții ego, alții intelect… mă rog. Senzațiile, emoțiile, trăirile sunt comoara aceea prețuită cel mai mult când dispare. De aceea, am spus la început că suprimarea energiei sexuale, creatoare, ce ne aduce în viață expansiune, prezență, entuziasm merită întreținută și respectată. Plenitudinea sexuală este exprimată medical prin termenul TUMESCENȚĂ, caracterizând emoția și pasiunea.

Forța vieții nu se oprește devreme, așa cum se vorbește pe la noi: „Vai, suntem seniori, nu ne mai interesează, maică, pe noi sexul…”. Studiile arată că majoritatea oamenilor sunt activi sexual până la 70 de ani și chiar mai mult. Nu mai este nevoie să spun că cei care își trăiesc intimitatea la vârste mai înaintate își amplifică vitalitatea și își întăresc sistemul imunitar.

Ce blochează o viață sexuală  normală? Pai multe… Întâi așteptările. Apoi diverse tradiții. Lipsa educației. Unele emoții ascunse, ca rușinea și teama. Alteori, folosirea sexului ca răspuns la o nevoie, ceea ce creează dependență.

Pe scurt, cum ar trebui să fie? Întâi să nu privești sexul ca pe un scop și să te grăbești să îl atingi. Tendința generală este de a satisface această nevoie rapid, cu orice preț, acum. În loc de repede, eficient și direct, energia sexuală ar putea fi tratată ca un proces. Un proces nu de consum, de savurare a unui joc în care mintea, inima, sufletul și corpul se implică simultan, îmbogățind în ritm firesc plăcerea fizică. Dragostea conștientă este un ritual subtil și… nu găsesc alt cuvant, sacru.

M-aș bucura să-ți amintești și tu cât de dulce și energizantă este intimitatea adevărată, versus sexul de nevoie. Sau versus abstinența pe termen lung. Lumea întreagă se însuflețește când oamenii se iubesc frumos, plus că devenim mai puternici, mai sănătoși, mai productivi, mai… vulnerabili. În sensul frumos și necesar al vieții. Dacă ți-a fost de folos măcar pe jumătate această pastilă video, îți ofer șansa să completezi tu restul!

Etichete articol:
energie sexualăfertilitateLuana Ibackapastila cea bunăviață sexualăvideo
Articolul anterior
Dischinezia biliară – Ce remedii naturale avem?
Articolul următor
Blocajele emoționale: De la „NU POT” la „POT”
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo