Coronavirus, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ozonoterapia în sindromul de oboseală post-COVID

Autor:

Dincolo de paleta surprinzătoare de simptome pe care le aduce o infectare cu COVID-19, la fel de variate și neașteptate sunt stările pe care le lasă în urmă și cu care pacientul se luptă uneori perioade semnificative de timp. Și nu vorbim aici doar despre afectarea plămânului sau impactarea modului în care percepem mirosurile sau gusturile. Vorbim despre depresie ca și consecință a coronavirusului, despre oboseală, aceasta din urmă fiind o stare pe care mulți dintre pacienții vindecați de COVID-19 o acuză. Cum ne ajută ozonoterapia?

Vezi toate articolele despre:
coronavirusGripăimunitateobosealăozonoterapie

Studiile realizate în acest sens ne-au arătat că această oboseală, ce urmează unei infectări cu COVID-19, poate să dureze și peste două luni după ce pacientul s-a vindecat. În plus, această oboseală a fost resimțită și de către pacienții care au făcut forme foarte ușoare ale bolii.

Despre ce se întâmplă în organismul nostru atunci când suntem infectați, despre cauzele acestei oboseli reziduale și despre cum ne ajută ozonoterapia în procesul de recuperare vorbim cu Dr. Marcela Dragomir, invitata Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate. În rândurile care urmează veți putea afla câteva dintre aspectele discutate în cadrul emisiunii. Pentru a vedea întreaga discuție, vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus.

  • Sindromul de epuizare post-virală trece dincolo de starea de simplă de oboseală. Pacientul nu se poate da jos din pat pentru a face simple activități care îi erau extrem de ușor de realizat. Această oboseală însoțește atât boala, cât și perioada de după vindecare. Uneori durează săptămâni întregi înainte de remediere. Specialiștii sunt încă la nivel de dezbatere dacă această oboseală post-COVID-19 este o stare de convalescență – de revenire din boală – sau este o boală în sine, generată de dereglările produse de boală.
  • Teoriile medicale care înconjoară cauzele acestei oboseli sunt extrem de variate. Cert este că, indiferent de explicație, epuizarea post-virală însoțește nu doar recuperarea după formele foarte grave ale bolii, ci și după formele ușoare și medii.
  • Una dintre cele mai cunoscute consecințe ale bolii, care ridică și îngrijorări majore, sunt trombozele venoase, cheaguri de sânge care împiedică circulația sângelui și oxigenarea țesuturilor. Așa apar teribilele dureri musculare pe care bolnavii le acuză și alte complicații ce pot pune chiar viața în pericol. Ozonoterapia ajută la oxigenarea țesuturilor prin acțiunea ușor anticoagulantă și antiplachetară.
  • O altă complicație des întâlnită o infectărilor cu coronavirus sunt deteriorările pulmonare ce pot merge până la fibroză pulmonară. Și aici ozonoterapia poate ameliora starea de funcționare a sistemului respirator.
  • Ozonul este un foarte bun imunomodulator și ne poate ajuta nu doar în perioadele de boală, ci și în prevenție. Sistemul imunitar este recunoscut ca fiind implicat într-un număr amplu de afecțiuni – de la simplele gripe și răceli, la alergii, boli autoimune și boli oncologice.
  • Dincolo de orice terapie, pentru refacerea organismului după infectarea cu SARS-CoV-2 este foarte importantă schimbarea stilului de viață. Ținând sub control afecțiunile cronice pe care le avem – prin alimentație, sport și prin administrarea tratamentelor de specialitate potrivite – avem șanse suplimentare să ne recuperăm mult mai ușor și fără consecințe suplimentare pe termen lung.

Pentru a afla mai multe despre mecanismul prin care infecția cu coronavirus poate avea efecte pe termen lung și despre cum ne poate ajuta ozonoterapia vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
coronavirusGripăimunitateobosealăozonoterapie
Articolul anterior
Homeopatia și pandemia în România
Articolul următor
Beneficiile lactatelor și ale laptelui de măgăriță
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusTrăiește sănătos cu SimonaVideo