Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

De ce ne cade părul? – VIDEO

Autor:

Podoaba capilară prezintă o importanță sporită pentru femei. Ele sunt cel mai des preocupate de aspectul și sănătatea părului și cele mai afectate de pierderea acestuia.

Vezi toate articolele despre:
alopeciecăderea păruluipărstresvideo

În această ediție, Simona Dragomir o are ca invitată pe dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie. Împreună ne vorbesc despre motivele pentru care se produce căderea părului.

Primăvara și toamna se poate observa o accelerare a căderii părului. Podoaba capilară reprezintă un element important care nu face parte doar din frumusețe, ci și din personalitatea noastră, a femeilor și chiar din farmecul personal al fiecăreia dintre noi. Căderea părului este normală (50-100 de fire/zi), dar o problemă reală apare în momentul perierii lui, când căderea părului se poate observa.

Părul se regenerează continuu, în cicluri succesive de creștere, repaus, cădere și regenerare. Acest ciclu tipic de creștere a părului poate dura între 2 și 6 ani, are 4 faze disticte și este determinat de vârstă, patologie sau o varietate de factori nutriționali și hormonali.

De câte tipuri poate fi alopecia?

Alopecia (căderea părului) poate fi:

  • ocazională: sub 6 luni;
  • cronică: peste 6 luni;
  • androgenetică (are o componenetă genetică, se datorează prezenței hormonilor masculini);
  • de tracțiune (în rândul persoanelor cu coafuri foarte strânse).

Poate fi observată o rărire treptată a părului sau apariția unor zone rotunde de alopecie, pete la nivelul scalpului. În cazul unui șoc emoțional puternic se pot produce căderi semnificative ale părului, după pieptănat sau în momentul spălării.

Cauzele căderii părului

Cauzele căderii părului se pot regăsi în stilul de viață sau în alte patologii, însă o treime din cauze sunt necunoscute. Cauzele alopeciei temporare nu pot fi depistate, dar aceasta este reversibilă. În cazul alopeciei, poate fi vorba de stilul de viață, dietele restrictive, stresul fizic, unele boli, intervențiile chirurgicale, infecțiile acute sau șocul emoțional. Căderea părului poate fi provocată și de dezechilibrul  hormonal, după naștere sau la menopauză.

Factori favorizanți ai căderii părului pot fi utilizarea produselor de păr, decoloratul și vopsitul excesiv, utilizarea plăcii sau ondulatorului de păr.

Recomandările dr. Ruxandra Constantina

În momentul în care este sesizată căderea părului, este necesară identificarea cauzei acestei probleme, iar acțiunea trebuie pornită din interior. Sunt recomandate vitaminele din grupul B (B8, B9, B6), zinc, vitamina D3, aminoacizi sulfurați (cisteină și metionină), principalii compuși ai keratinei, colagen, coenzima Q10.

Urmărind emisiunea puteți afla care sunt motivele apariției căderii părului, cum ne menținem părul sănătos, cât de importantă este alimentația pentru sănătatea părului și ce suplimente sunt benefice împotriva căderii părului.

Dacă doriți să vizionați întreaga emisiune, o puteți face accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Etichete articol:
alopeciecăderea păruluipărstresvideo
Articolul anterior
Cum ne putem revigora pielea la început de primăvară? – VIDEO
Articolul următor
Doliul și durerea morții – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo