Frumusețe, Luana Show, Video

Arsuri, intervenții chirurgicale minore, peeling, laser – VIDEO

Autor:

Când vine vorba despre leziuni și vindecarea acestora este bine să apelăm la tot felul de metode prin care să se vindece mai repede sau din contră, „graba strică treaba”?

Vezi toate articolele despre:
arsurichirurgiefrumusețevideo

În această emisiune, Luana discută alături de invitatul său, dr. Șerban Dumitrache,  medic specialist chirurgie plastică și reconstructivă, despre modalitatea atât eficientă, cât și sigură de a trata diversele leziuni cu care ne confruntăm, dar aflăm informații și despre intervențiile chirurgicale minore, peeling și laser.

Clasificarea leziunilor în funcție de profunzimea acestora

Având în vedere că leziunile sunt mai adânci sau mai superficiale, în funcție de gravitatea și de stratul de piele afectat, acestea se clasifică în mai multe tipuri și se vindecă natural sau cu ajutor, într-un interval de 7 până la 21 de zile.

Orice arsură superficială care nu afectează toate straturile pielii se va vindeca de la sine, fără necesarul unor intervenții majore. Perioada de vindecare este de 7 până la 10 zile, iar în această categorie se încadrează, de exemplu, arsurile solare, care sunt de gradul 1, iar vindecarea acestora se face fără cicatrice.

În cazul arsurilor sau tăieturilor care merg în profunzime, perioada de vindecare este mai mare, având în vedere că este afectat stratul bazal. Din această cauză, acolo se face cicatrice, iar timpul necesar vindecării este de 21 de zile, care reprezintă și ciclul natural de regenerare a celulelor epiteliale.

Când este nevoie de intervenție chirurgicală?

În cazul vindecarii cicatricelor, există mai multe metode de abordare. În primul rând, pot fi aplicate creme cicatrizante pe bază de silicon medical, care au un efect benefic în remodelarea cicatricelor, plasturi pe bază de silicon, pentru cicatricele hipertrofice, care sunt mai ieșite în afară și pot fi deranjante din punct de vedere estetic și nu numai. În al doilea rând, ținând cont că cicatricele vechi sunt mult mai greu de tratat, de obicei acest lucru necesită o intervenție chirurgicală. Intervenția constă în îndepărtarea cicatricei și tăierea unei noi cicatrice prin rearanjarea pielii, care va arăta mult mai bine din punct de vedere estetic.

Urmărind întreaga emisiune, veți putea afla:

  • Cum pot fi clasificate leziunile și cum le putem trata?
  • Ce facem pentru a accelera vindecarea?
  • Ce tipuri de arsuri se agravează rapid? Cum acționăm corect în cazul arsurilor?
  • Care sunt efectele negative ale expunerii la soare și cum putem preveni arsurile solare?

Vă invităm să accesați materialul video aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
arsurichirurgiefrumusețevideo
Articolul anterior
Ce alimente produc sau ajută somnul? – VIDEO
Articolul următor
Prof. John Ionescu: Abordarea metabolică a bolilor cardiovasculare – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeLuana ShowVideo