Luana Show, Psihologie, Video

Despre compatibilitatea amoroasă – VIDEO

Autor:

Cum știm că persoana de care ne place este compatibilă cu noi? Calculăm, comparăm și căutăm în funcție de data nașterii, zodie, înălțime sau culoarea ochilor pentru a afla dacă o persoană ni se potrivește sau nu? Ne bazăm pe instinct, pe atracția de moment?

Vezi toate articolele despre:
iubirepsihologiesexualitatevideo

Există foarte mulți parametri după care ne putem ghida atunci când vrem să ne alegem partenerul. Însă, orice am face, este clar că ne simțim atrași de persoana care corespunde interiorului nostru, la momentul respectiv. Și mai mult decât atât, dacă pe parcursul relației doar unul dintre parteneri își dorește să crească și să evolueze, iar celălalt nu, vor apărea dezechilibre și nu va mai exista acea potrivire.

În această emisiune, Luana a discutat alături de dr. Gabriela Marin, psihosexolog, despre compatibilitatea amoroasă, răspunzând la curiozități pe care nimeni nu le întreabă cu voce tare, dar cu toții suntem curioși să le aflăm răspunsul:

  • De ce este important ca partenerii să fie compatibili, pentru o viață de cuplu armonioasă?
  • Cum se produce atracția din punctul de vedere al părții feminine sau masculine din noi? Dar în funcție de situațiile emoționale puternice pe care le-am trăit?
  • Ce ne transmite subconștientul în momentul în care atragem același tip de persoană din nou și din nou? Ce avem de învățat din acest lucru?
  • Cum ne dăm seama de la început dacă partenerul nostru este compatibil cu noi? Cum facem testul psihologic de compatibilitate?

De ce o femeie care a fost abuzată în copilărie are mari șanse să fie atrasă la maturitate de un bărbat mai agresiv?

Legea atracției încă funcționează și ne surprinde tot mai mult, cu toate că observăm de fiecare dată cât de repetitivă este. Și oricât de mult am nega existența acestui fenomen, acesta este cât se poate de real. Adică, atragem mereu acele persoane de care avem nevoie pentru a ne învăța lecția, lucru ce se repetă din nou, și din nou, și din nou, până când decidem să ne deschidem ochii și să facem o schimbare.

Mai mult, să nu uităm de faptul că anumite traume din copilărie se vor proiecta direct în perioada maturității, când șansele ca atragerea unei persoane care să activeze acele răni sunt foarte mari. Adică, de exemplu, dacă o fetiță atunci când era mică a trăit o copilărie abuzivă, șansele ca atunci când crește să atragă un bărbat violent sunt foarte ridicate. Acest lucru se întâmplă mai degrabă inconștient, reprezentând fără doar și poate o oportunitate spre progres, decât relații serioase și de lungă durată.

Testul psihologic de compatibilitate

Dragostea nu se măsoară în „de câte ori mi-ai spus te iubesc”, „câte buchete de trandafiri mi-ai cumpărat de când suntem împreună” sau „de câte ori am ieșit în oraș”. Este firesc ca aceste lucruri să se întâmple, dar să nu devină un scop în sine al nivelului de iubire existent în relație. Totuși, este bine să luăm în calcul anumite aspecte și să le cântărim cât putem de obiectiv și fără să ne mințim, pentru a ne da seama dacă lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună sau nu.

Așadar, se ia o foaie și un pix și se trec toate caracteristicile pe care le considerăm necesare ca partenerul nostru „ideal” să le aibă, pentru ca noi să ne simțim atrași de el. Acestea pot urmări de la pregătirea profesională, nivel de creativitate, stare materială, până la nivel de educație sau hobby-uri. Mai mult, pot fi adăugate și gesturi pe care noi ni le dorim să le primim de la partener, să sărute într-un anumit fel, să facă dragoste cumva etc. În acest mod, ne putem da seama atât de modelul ideal de partener de care avem nevoie, dar și de nevoile femeii sau bărbatului nostru interior.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre compatibilitate, relații și atractivitate, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
iubirepsihologiesexualitatevideo
Articolul anterior
Cum prevenim și tratăm candidoza? – VIDEO
Articolul următor
Tratament eficient pentru cancerul de prostată. Abordare multidisciplinară: oncolog-urolog – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowPsihologieVideo