Slăbire, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Reguli simple pentru slăbit sănătos – VIDEO

Autor:

Suntem deja în a doua lună a acestui an, iar kilogramele în plus pe care le-am „câștigat” de sărbători încă se resimt. Ce să facem pentru a ne echilibra greutatea și pentru a ne simți bine într-un mod cât de poate de ușor, fără antrenamente intense sau ținând diete stricte?

Vezi toate articolele despre:
dietăNutrițieslăbiresportvideo

În această emisiune, Simona Dragomir o are ca invitată pe Carmen Brumă, coach de fitness și nutriție, de la care aflăm cum putem să integrăm în stilul nostru de viață obiceiuri noi care să ne ajute să ne simțim bine și să dăm jos kilogramele în exces, deopotrivă.

Viața agitată ne-a făcut să uităm ce înseamnă să trăim simplu

Internetul, dar și librăriile sunt împânzite de materiale, cărți și filmulețe sub denumirea de „Cum să slăbești în 10 pași”, „Cea mai bună dietă pentru a slăbi” sau „Noi tehnici pentru a da jos kilogramele în plus”. De aceea, concentrându-ne pe ultimele tendințe în materie de diete și metode de slăbit, am uitat noțiunile de bază care sunt și cele mai ușoare și pe care dacă le urmăm vor conduce la un succes sigur. Așadar, filosofia din spatele unei vieți sănătoase și implicit din spatele unui corp echilibrat este nici mai mult, nici mai puțin decât cele două reguli simple: mâncatul sănătos și mișcarea regulată (Mănânci mai puțin, te miști mai mult).

Obiceiurile bune se învață treptat

De cele mai multe ori, atunci când constatăm că nu ne mai place cum arătăm, luăm decizia bruscă de a ne face un abonament la sala de fitness sau de a începe un antrenament drastic. Concomitent cu acesta, mai luăm și decizia de a ne înfometa sau de a mânca o salată pe zi, iar rețeta dezastrului este iminentă. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece motivația care se naște din dorința de a slăbi este mai degrabă una bazată pe emoții negative (de exemplu, nemulțumirea că nu avem un corp asemenea vedetelor pe care le vedem pe Instagram) și, implicit, entuziasmul care se naște este unul de scurtă durată, alături de un regim drastic. În urma unui astfel de stil de viață, ajungem să fim tot mai epuizați, mai obosiți și cu nivelul de energie din ce în ce mai scăzut, rezultatul poate să fie cel dorit, dar pe plan emoțional să nu fim bine și astfel să se instaleze, de exemplu, mâncatul compulsiv și să ajungem de unde am plecat.

De aceea, cea mai bună soluție este să luăm lucrurile pas cu pas și să nu fim duri cu noi înșine. De exemplu, la început ne putem propune să facem 10 minute de mișcare pe zi, indiferent că alergăm prin parc sau facem exerciții acasă. Mai mult, putem să ne propunem să mâncăm trei mese pe zi, dat să evităm alimentele care conțin zahăr și să le înlocuim cu un fruct.

O altă idee de a schimba stilul de viață, în cazul în care nu vă găsiți motivația interioară, este aceea de a face antrenamente online, alături de o persoană specializată în acest lucru, care explică și arată practic fiecare exercițiu în parte.

Carmen Brumă ne recomandă programele sale care pot fi comandate de pe pagina personală, www.carmen-bruma.ro. Carmen are un număr de șase programe, iar trei dintre ele conțin un plan alimentar, pe lângă antrenamentele propriu-zise. Unul dintre avantajele acestor antrenamente este acela că nu necesită aparate sau alte ustensile, ci doar o saltea de sport sau o pătură, niște sticle de apă sau un scaun sau alte obiecte pe care le avem cu toții în casă.

Drumul către corpul pe care ni-l dorim înseamnă cunoașterea de sine

Poate părea ceva greu, un drum anevoios, plin de efort și suferință. Aceasta este percepția pe care foarte multe persoane o au în privința slăbitului, mai ales la început. Totuși, dacă începutul pare greu sau chiar imposibil, pe parcurs ne dăm seama că ajungem să ne cunoaștem din ce în ce mai mult. Ajungem să ne testăm voința, să ne cunoaștem slăbiciunile atât în materie de exerciții care ni se par complicate, cât și din punctul de vedere al poftelor alimentare care pot apărea. Putem ajunge să observăm cât de mult evoluăm din punct de vedere motivațional, iar dacă la început aveam tendința de a abandona antrenamentul după 5 minute, acum, după ce îl parcurgem de ceva timp, să ne dăm seama că lucrurile merg din ce în ce mai bine și că rezultatele se văd tot mai mult.

Care sunt subiectele discutate pe parcursul acestei emisiuni?

  • Cum ne apucăm de slăbit?
  • Cum să ne găsim motivația de a nu abandona procesul de slăbire?
  • Care sunt cele mai comune greșeli atunci când ne dorim să slăbim?
  • Odată ce am atins greutatea dorită, cum facem să ne-o menținem?

Dacă doriți să aflați mai multe informații și sfaturi de la Carmen Brumă, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
dietăNutrițieslăbiresportvideo
Articolul anterior
Cele mai noi informații despre tulpina Omicron – VIDEO
Articolul următor
Care sunt infecțiile tractului respirator? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SlăbireTrăiește sănătos cu SimonaVideo