Coronavirus, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Cele mai noi informații despre tulpina Omicron – VIDEO

Autor:

Cea mai nouă mutație a virusului SARS-CoV-2, tulpina Omicron, pare a prevesti sfârșitul pandemiei. Suntem deja în al treilea an de când facem parte din istoria scrisă de un „inamic” nevăzut. Am trecut printr-o stare de urgență și continuăm să trecem prin mai multe stări de alertă, teste, carantină, izolare, măști și dezinfectant. Concomitent cu trecerea timpului, virusul a continuat să evolueze, să își „actualizeze” forma, comportamentul și să influențeze tot mai mult numărul persoanelor infectate.

Vezi toate articolele despre:
coronavirusCOVID-19imunitatevideo

Aflăm mai multe informații de la dr. Adrian Marinescu, director medical Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, invitatul Simonei Dragomir la Hello Sănătate TV.

Tulpina Omicron – o variantă virală care se transmite foarte ușor

Încă de la finalul anului trecut, medicii și specialiștii discutau ultima mutație a virusului SARS-CoV-2, mai exact tulpina Omicron. După cum am observat, această variantă virală se transmite mult mai ușor față de cele precedente și este în același timp mai puțin virulentă. Cu toate acestea, așa cum se speculează în întreaga lume, ne aflăm într-o etapă finală a pandemiei de Coronavirus. Acest lucru nu înseamnă că peste o lună de acum încolo virusul va dispărea complet, ci că impactul acestuia la nivelul populației va fi unul mult mai scăzut.

Astfel, putem vom putea declara că pandemia este aproape finalizată, în momentul în care va exista o stare de echilibru atât din punctul de vedere al măsurilor restrictive (cât mai puține sau deloc), cât și din cel al eliberării la nivelul spitalelor (număr mic de pacienți).

Avem nevoie, în același timp, să ținem cont de un lucru. Cu toții ne dorim ca lucrurile să revină la normal și totul să fie ca înainte. Este clar că acest lucru nu este posibil și că viața noastră va fi una post-pandemie, cu multe lucruri noi, un trai diferit față de ceea ce știam că înseamnă acesta înainte, noutatea nefiind neapărat rea. Așadar, va fi mai degrabă o împuternicire și o reîmprospătare a întregii vieți.

Sunt cei mici răspunzători pentru numărul mare de infectări?

De când a apărut tulpina Omicron, s-a observat o creștere a numărului de cazuri, mai ales în cadrul familiilor cu copii care veneau infectați de la școală. Cu toate acestea, având în vedere că această nouă variantă are o capacitate de răspândire mult mai mare, este clar că oricine poate lua contact cu virusul, fie de la școală, de la serviciu, din magazine sau din mijloacele de transport în comun.

Cu alte cuvinte, ne putem infecta indiferent de vârstă și de activitatea pe care o desfășurăm, iar sfatul cel mai înțelept în această situație este să ne testăm, nu neapărat din prima în mod oficial, ci putem să apelăm la testele care se găsesc în farmacie, iar dacă apar simptome și rezultatul rămâne negativ, atunci să mergem și să facem un test PCR.

În același timp, trebuie să ținem cont de faptul că există încă persoane care se pot infecta și pot face forme mai agresive de COVID. Înțelegem că tulpina Omicron este mult mai blândă decât variantele anterioare, însă, cu toate acestea, sunt oameni al căror organism nu reacționează la fel de ușor la virus. De aceea, măsurile de prevenire rămân soluția cea mai bună, respectate într-un mod echilibrat și etic pentru celelalte persoane. De asemenea, un lucru firesc și absolut necesar este acela de a continua sau reîncepe să desfășurăm activitățile care ne fac plăcere, precum călătoriile, respectând măsurile în vigoare.

Subiectele discutate în această emisiune urmăresc

  • Ce este tulpina Omicron? Ce spun ultimele date despre această variantă a virusului SARS-CoV-2?
  • Cum se manifestă boala? Este mai contagioasă această tulpină? Care sunt previziunile care se arată referitor la evoluția virusului?
  • Ce ar trebui să știe părinții? La ce să fie atenți în această perioadă? Sunt mai predispuși copiii să contracteze tulpina Omicron?
  • Cum ar trebui să procedăm în cazul tulpinilor Delta și Omicron?
  • Oficial perioada de izolare s-a terminat, dar testul iese tot pozitiv, ce este de făcut?
  • După COVID este nevoie de o evaluare? Pot rămâne sechele și după Delta sau Omicron?

Pentru mai multe informații despre tulpina Omicron și stadiul în care ne aflăm din punctul de vedere al pandemiei, puteți urmări întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
coronavirusCOVID-19imunitatevideo
Articolul anterior
Pacientul plimbat pe la mai mulți medici – VIDEO
Articolul următor
Reguli simple pentru slăbit sănătos – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusTrăiește sănătos cu SimonaVideo