Luana Show, Slăbire, Video

3-2-1 START postul cu apă terapeutic – VIDEO

Autor:

Știm deja că stilul de viață sănătos, alimentația echilibrată și mișcarea zilnică sunt importante pentru sănătate, însă mai este ceva! Organismul poate avea numeroase beneficii și în urma postului cu apă.

Vezi toate articolele despre:
alimentațieslăbirevideo

Invitatul Luanei din această ediție a emisiunii sale este Vasile Nemeș, instructional coach. Acesta ne spune tot ce trebuie să știm despre postul cu apă, de la modificarea întregului stil de viață până la beneficiile pe termen lung asupra sănătății.

Postul cu apă presupune renunțarea la mâncare pentru un număr de zile și, după cum îi spune și numele, se consumă doar apă, în momentele în care organismul simte senzația de foame. Pentru perioadele mai lungi de post se recomandă supravegherea medicului, mai ales dacă persoana care îl urmează are și alte afecțiuni. Cea mai dificilă parte a postului este renunțarea la hrană. În cazul invitatului Luanei, motivația dată de emoția generată de nevoia de a face o schimbare a fost net superioară poftei de mâncare și astfel a reușit să nu abandoneze postul cu apă. La început a rezistat doar câte 3-5 zile, ajungând să țină post cu apă timp de două săptămâni. În prezent urmează două posturi pe an, de 21 de zile.

Cum pregătiți organismul?

Înainte de a începe postul cu apă trebuie să renunțați treptat la hrană sau alte obiceiuri, precum consumul de cafea sau fumatul. În ceea ce privește alimentația, se renunță la proteina de origine animală și se reduce cantitatea alimentelor. Apoi intervine și pregătirea la nivel psihic, pentru ca organismul să nu perceapă acest post ca pe un șoc.

În timpul postului se consumă apă în funcție de indicele masei corporale, de la 2-3 litri, până la 5-6 litri de apă. Recomandarea este de a consuma apă treptat, începând dimineața cu 1-2 pahare.

Ce activități se pot face în timpul postului?

Activitatea diferă în funcție de scopul postului. Cei care îl urmează în scop religios, obișnuiesc să se și retragă în singurătate pentru a medita. Cei mai mulți dintre cei care folosesc postul cu scop terapeutic sau pentru a slăbi își continuă activitățile cotidiene fără probleme.

Urmărind emisiunea veți afla de ce să începeți postul cu apă, care sunt beneficiile sale, ce modificări apar la nivelul corpului în timpul postului cu apă, cărei categorii de persoane îi este recomandat postul cu apă, cât de greu este să renunți la mâncare în favoarea apei și dacă foamea este o nevoie reală sau un obicei pe care ni l-am format.

Dacă doriți să urmăriți emisiunea, o puteți face accesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
alimentațieslăbirevideo
Articolul anterior
Putem preveni demența Alzheimer cu debut precoce? – VIDEO
Articolul următor
5 pași să ne revenim după masa de sărbători – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Luana ShowSlăbireVideo